Početna - IZDVOJENO - Tijekom vikenda 19 prometnih nesreća na prometnicama PGŽ
policija-rotirka
ilustracija

Tijekom vikenda 19 prometnih nesreća na prometnicama PGŽ

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 19 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teško, a jedna je osoba lakše ozlijeđena.

Prometne nesreće u kojima su osobe teško ozlijeđene dogodile su se tijekom 27. studenoga na području Čabra i otoka Raba. Na čabarskom području, u mjestu Makov Hrib teško su ozlijeđene hrvatske državljanke u dobi od 22 i 18 godina, putnice u osobnom vozilu marke VW passat. Ovim vozilom upravljao je 19-godišnjak pod utjecajem alkohola i za vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije. U prometnoj nesreći u Barbatu na Rabu teško je ozlijeđen 27-godišnji vozač motocikla marke Suzuki.

U ovom razdoblju zabilježena su 502 prometna prekršaja, od kojih najviše ili 123 prekršaja prekoračenja brzine, 50 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 36 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 25 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, dva prekršaja nekorištenja zaštitne kacige te 266 drugih prometnih prekršaja. Od prekršaja prekoračenje brzine izdvajamo osobno vozilo marke Jaguar, zagrebačkih registracijskih oznaka koje se 25. studenoga u 9.32 sati kod vijadukta Zečeve Drage kretalo u smjeru Rijeke brzinom od 180 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 110 km/h.

Od vozača zatečenih pod utjecajem alkohola izdvajamo 43-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom marke Citroen xsara, delničkih registracijskih oznaka, koji je zatečen na odmorištu na području Fužina, nešto poslije ponoći 27. studenoga. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,17 g/kg, a prilikom postupanja policije vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike radi čega je protiv njega podnijet optužni prijedlog temeljem Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Svi sudionici u prometu zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja prekršajno su sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Održana Bela Nedeja

Još jedna godina Bele Nedeje privukla je u Kastav mnogobrojne goste i sve one željne zabave i druženja, vrijeme nije ...