Početna - IZDVOJENO - U tijeku je 3. Smotra glumačkih akademija
sveučiliste u rijeci
foto: Sveučilište u Rijeci

U tijeku je 3. Smotra glumačkih akademija

U tijeku je treća Smotra glumačkih akademija koja se održava od 3. do 6. lipnja 2016. u Rijeci, u organizaciji Studentskog kulturnog centra. Radi se o godišnjem susretu glumačkih škola na kojem se prikazuju najzanimljivije studentske predstave. Ove godine se, uz Sveučilište u Rijeci, predstavlja i Sveučilište u Ljubljani, Sveučilište u Splitu te Umjetničko Sveučilište u Grazu.

Sve predstave održavaju se u dvorani Filodrammatice, Korzo 28, prvi kat. Ulaz je slobodan, a rezervacije su OBAVEZNE na e-mail: skc@uniri.hr.

Smotra u Rijeku dovodi studente i nastavnike glumačkih akademija susjednih država sa svrhom razmjene iskustava, znanja, dobrih praksi i sa željom da se studenti i akademije bliže povežu u među-sveučilišnim i transnacionalnim projektima. Tijekom četiri dana programa studenti u večernjim satima predstavljaju svoje radove kolegama iz drugih gradova, profesorima i široj publici, dok se tijekom dana prijenose znanja i iskustava o procesu učenja, mogućnostima daljnjeg usavršavanja, perspektivi rada, suradnji i potencijalnim zajedničkim projektima.

Cilj Smotre glumačkih akademija predstavljanje je kvalitetnih studentskih kazališnih produkcija napravljenih po profesionalnim standardima. Smotra je međunarodnog karaktera, s namjerom upoznavanja javnosti (opće i profesionalne) s novim snagama, pružajući mladim glumcima i redateljima platformu za predstavljanje svog rada i povezivanje s kolegama iz drugih zemalja, kao i s kazališnim profesionalcima.

Program:

  1. lipnja – petak

19:00 Stranac / R. W. Fassbinder // Sveučilište u Rijeci

21:00 Instrukcija / E. Ionesco // Sveučilište u Rijeci

  1. lipnja – subota

19:00 Injured / H. v. Kleist // Kunstuniversität Graz

21:00 One doesn’t get oneself as a present / L. Schütznberger & R. Senkl & H. Kainer // Kunstuniversität Graz

  1. lipnja – nedjelja

19:00 Moj Devetsto / A. Baricco – P. Jelinčič // Univerza v Ljubljani

21:00 Molly Bloom / J. Joyce // Sveučilište u Splitu

  1. lipnja – ponedjeljak

20:00 Ćelava pjevačica / E. Ionesco // Univerza v Ljubljani

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...