Početna - IZDVOJENO - Tisuće lampiona na riječkom nebu za humanitarnu akciju “Rijeka dobrih želja”
lampioni

Tisuće lampiona na riječkom nebu za humanitarnu akciju “Rijeka dobrih želja”

U Salonu Grada Rijeke predstavljena je humanitarna akcija Rijeka dobrih želja koja će biti provedena u sklopu tradicionalne manifestacije Advent u Rijeci. Akcija se sastoji od dvije aktivnosti – već poznate akcije Lampioni dobrih želja i Kuglice dobrih želja, kada će građani imati priliku izraditi kuglicu, u nju pohraniti najljepše blagdanske želje i njome ukrasiti gradski bor na Korzu. Sudjelujući u akcijama, građani doniraju sredstva riječkom Centru za autizam.

Akciju Rijeka dobrih želja predstavili su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel te voditeljice akcije, studentice Karla Pavlović i Lea Radošević.

Naime, humanitarnu akciju Lampioni dobrih želja prošle su godine pokrenule i organizirale riječke studentice Odjela za biotehnologiju Karla Pavlović i Lea Radošević, kojima se potom priključila i Udruga studenata biotehnologije (UsbRi) i ostali studenti riječkog Sveučilišta. Akcija se pokazala iznimno uspješnom pa su je studenti u suradnji s Gradom Rijekom i ove godine odlučili ponoviti.

Točnije, ukoliko vremenske prilike dozvole, humanitarna akcija Lampioni dobrih želja predviđena je za 16. prosinca s početkom u 19 sati na Molo longu. Lampion će se moći nabaviti donacijom od 20 kuna u kućici koja će biti postavljena na Korzu ispred bivše zgrade pošte ili na štandu na Molo longu. Svi koji uplate donaciju moći će podići lampione na dan njihovog puštanja na Molo longu, od 17 sati nadalje.

U sklopu ove akcije u zrak će biti pušteno 3000 lampiona, a u slučaju lošeg vremena akcija se odgađa za 17. prosinca, odnosno prvi idući dan s lijepim vremenom.

U suradnji s Gradom Rijekom i pod pokroviteljstvom Grada, studenti su spomenutu akciju proširili i dodatnom aktivnošću – Kuglicama dobrih želja.

Humanitarna akcija Kuglice dobrih želja odvijat će se tijekom 1. i 2. prosinca 2016. godine na Korzu. Građani će tijekom akcije također moći donirati 20 kuna u kućici na Korzu ispred bivše zgrade pošte, a zauzvrat će dobiti praznu kuglicu u koju će moći napisati svoje najljepše božićne poruke ili želje, a kuglicu potom objesiti na gradski bor na Korzu. Za ovu je akciju predviđeno 300 kuglica.

Ove dvije akcije čine humanitarnu akciju Rijeka dobrih želja, a sva prikupljena sredstva bit će donirana riječkom Centru za autizam kojemu će se pomoći u izgradnji senzornog parka.

Također, građane koji su aktivni na društvenim mrežama poziva se da koristeći hashtag#rijekadobrihželjaobjave slike svojih kuglica ili lampiona te na taj način prošire priču o ovoj humanitarnoj akciji.

Kako kažu organizatori, naziv humanitarne akcije Rijeka dobrih želja nije odabran samo zato jer se ona odvija u Rijeci, već zato jer nosi i određenu simboliku budući da će se želje građana, poput nabujale rijeke, proširiti gradskim prostorom. K tome, pri skidanju kuglica s bora, one će biti podijeljene građanima koji će na taj način simbolično postati povezani.  

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...