Početna - IZDVOJENO - Tjedan cjeloživotnog učenja u Gradskoj knjižnici Rijeka
Tjedan cjelozivotnog ucenja

Tjedan cjeloživotnog učenja u Gradskoj knjižnici Rijeka

Posebno pripremljenim programima i Gradska knjižnica Rijeka dio je obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja.

Kao jedna od temeljnih kulturnih, edukativnih i informacijskih ustanova u gradu Rijeci, knjižnica upravo u srži svojeg rada sadrži pružanje usluga cjeloživotnog učenja kroz dostupnost izvora znanja, održavanje kreativnih radionica i sl… Na lokaciji Središnjeg odjela u Palači Modello, održat će se stoga 28. 9. i 29. 9. dva dana otvorenih vrata na kojima će biti predstavljena knjiga “Moć ljudske misli – od rođenja do smrti” Vidoslava Gnjate, zatim portal HZZ-a e- Usmjeravanje,portal za upravljanje karijerom, demonstriran rad 3D printera, rad s tablet računalima te ponuđene knjige koje mogu pomoći u potrazi za poslom ili preusmjeravanju karijere.

Događanje je namijenjeno nezaposlenima i umirovljenicima koji za prisustvo ni ne moraju biti članovi Gradske knjižnice Rijeka, a dobrodošli su i ostali zainteresirani građani. Vrijedi istaknuti da je riječ o prvim animacijskim programima ove vrste na lokaciji Središnjeg odjela u Palači Modello nakon preseljenja književnosti u Filodrammaticu i višegodišnje nemogućnosti korištenja Središnjeg odjela za programe.

Termini u kojima građani mogu navratiti jesu:

– popodnevni 28.9. od 17 do 20 sati
– jutarnji 29.9. od 10 do 13 sati

Posebna događanja su u:
– 28. 9. u 18 sati predstavljanje knjige “Moć ljudske misli” Vidoslava Gnjate
– 29. 9. u 12 sati predstavljanje portala e-Usmjeravanje

Uz program za odrasle i za one najmlađe se nudi:

–“Pssst ….. čitamo” u ponedjeljak, 28.9. u 18: Dječji odjel Stribor
Prošlogodišnji prvašići nastavljaju s vježbama čitanja kroz igru. Igre pažnje i pamćenja, igre slovima, slogovima i riječima na sve moguće načine čekaju sada već iskusne osmogodišnjake u radionici Pssst…čitamo! Voditelj Dario Abram nestrpljivo očekuje svoje male vježbače čitanja.

“Playschool” u utorak, 29.9. u 18: Dječji odjel Stribor
Mala škola engleskog jezika za predškolce, djecu u dobi 4-6 godina. Voditeljica Sabrina Maričić već godinama održava isti nivo ovog programa koji je mamac za djecu i roditelje.

“Az Buki Vede” u četvrtak, 1.10. u 18: Dječji odjel Stribor
Mali glagoljaši nastavljaju s vježbanjem pisanja glagoljice u radionici Az Buki Vede. Voditelj Krešimir Špralja neformalni je profesor kojeg njegovi knjižnični učenici jako vole i slijede. Za djecu 9-12 godina.

“Stripaonica” u petak, 2.10. u 14: Dječji odjel Stribor
Zaljubljenici stripa, a sve ih je više, vođeni sigurnom rukom i kreativnim umom voditelja Krešimira Špralje uživaju u čarima „devete umjetnosti“. Crtaju i pišu scenarije za vlastite „priče u prozorčićima“. Za djecu i mlade od 11 do 18 godina.

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja koja na jednostavan način, na temelju izravnih obraćanja građanima, potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja. Tjedan cjeloživotnog učenjaUNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

Uz potrebu podizanja svijesti o važnosti ulaganja u cjeloživotno učenje i stjecanje kvalifikacija potrebnih za samoostvarenje, povećanje kvalitete življenja, poboljšanje obrazovne strukture stanovništva, trajno osuvremenjivanje sadržaja i metoda obrazovanja na svim razinama obrazovnog sustava, važno je osvijestiti i spoznaju o stalnoj brizi kod nositelja obrazovnog sustava te svih koji sufinanciraju spomenute aktivnosti.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...