Početna - IZDVOJENO - Tjedan intelektualnog vlasništva u Rijeci
web

Tjedan intelektualnog vlasništva u Rijeci

Ured za transfer tehnologija Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Odjelom za poduzetništvo Grada Rijeke povodom obilježavanja Svjetskog dana intelektualnog vlasništva od 20. do 24. travnja u Rijeci organizira Tjedan intelektualnog vlasništva. Manifestacija za cilj ima istaknuti važnost intelektualnog vlasništva i potrebu njegove zaštite te svim zainteresiranima ponuditi edukacije o intelektualnom vlasništvu i besplatna savjetovanja.

Prošlogodišnji Tjedan intelektualnog vlasništva ukazao je na veliku potrebu članova sveučilišne zajednice i gospodarstva za dodatnom edukacijom u segmentu intelektualnog vlasništva i inovacija. Upravo kroz zaštitu intelektualnog vlasništva poduzećima i pojedincima otvara se mogućnost stvaranja dodatnih prihoda.

Ured za transfer tehnologija Sveučilišta u Rijeci predstavlja vezu akademske i poslovne zajednice potičući istraživanja te zaštitu i komercijalizaciju rezultata istraživanja. Ured pruža potporu istraživačkom i stručnom radu na sastavnicama Sveučilišta i na Sveučilištu i povezuje Sveučilište i njegove sastavnice sa gospodarstvom.

Prvi Tjedan intelektualnog vlasništva Ured za transfer tehnologija organizirao je u suradnji sa Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci, a ove se godine u obilježavanje uključio Grad Rijeka.

Grad Rijeka je svoju Strategiju razvoja za razdoblje 2014.-2020. godine povezao sa Strategijom Sveučilišta kroz strateške ciljeve. U Strateškom cilju 2, koji se odnosi na primjenu novih znanja i tehnologija u funkciji povećanja konkurentnosti riječkog gospodarstva, prepoznato je intelektualno vlasništvo kao osnova u transferu tehnologije sa Sveučilišta u gospodarstvo.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...