Početna - GASTRO KUTAK - Tjedan zdravlja u Kastvu

Tjedan zdravlja u Kastvu

Od 8. do 13. travnja 2019. održava se po prvi put Tjedan zdravlja u Gradu Kastvu

Tjedan zdravlja započinje svečanim otvaranjem u Gradskoj vijećnici u ponedjeljak, 08. travnja 2019. u 17:30.

Tokom tjedna zdravlja u Kastvu ćete moći prisustvovati kardiološkom savjetovanju i EKG-u te mjerenju tlaka i šećera u krvi i već dobro poznatom Zelenom Kastvu, sajmu zdrave prehrane.

Očekuju vas razna predavanja kao npr. predavanje o prevenciji kardiovaskularnih bolesti Dr. sc. Juraja Kunišeka i predavanje prof. dr. sc. Olivera Koprivnjaka pod nazivom „Različite masti i ulja u prehrani”

U utorak, 9. travnja u Gradskoj vijećnici možete poslušati o zdravlju kože. U 16:30  „Opasnosti izlaganja Sunčevim zrakama” predaje dr. Helena Glibotić Kresina. Istoga dana u Maloj sali Uprave Grada Kastva od 17:30 – 20:00 trajati će dermatološki pregledi za rano otkrivanje melanoma kod dr. Gordana Lakoša.

10. travanj rezerviran je za zdravlje žena. U Gradskoj vijećnici u 17:00 poslušajte predavanje „Prevencija spolno prenosive bolesti„ dr. Klaudia Benić Salamon a u 18:00 sati predavanje i radionicu samopregleda „Prevencija i rano otkrivanje raka dojke”, dr. Svjetlane Gašparović Babić.
Od 19:00 sati naučite izrađivati prirodnu kozmetiku od Višnje Rački Čargonja, dipl. ing. med. biokemije.

U četvrtak, 11. travnja bavit ćemo se zdravom prehranom u Gradskoj vijećnici Grada Kastva. Od 18:00 sati poslušajte predavanje i sudjelujte u radionici „Samo zdravo” dr. Silvije Zec Sambol i prof. Sandre Kolonić.

Mindfulness- radionica Nataše Jelenić Herega održava se 12. travanj, u petak a priča se o mentalnom zdravlju. Istoga dana poslušajte jako zanimljivo i aktualno predavanje od 18.00-19.00 “Ovisnost o Internetu i društvenim mrežama”, predaje dr. Tomislav Lesica. Prezentaciju savjetovališta za djecu, mlade, brak i obitelj Grada Kastva održati će prof. Ines Jakovčić.

Dan kretanja – 13. travnja, subota – Sportske radionice i igre koje vodi Ema Harej Čargonja od 11:30 – 13.00 u šuma Lozica, Crekvina.
(u slučaju kiše u dvorani „Vidikovac” Kastav).

Ako želite kardiološko savjetovanje sa EKG-om, mjerenje tlaka i šećera u krvi te dermatološki pregled, najavite se na  telefon: 688-201 ili 691-452, u Upravu Grada Kastva.

Tjedan zdravlja 2019_Grad Kastav_1
Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Festival čokolade trajat će cijeli prosinac

Gradonačelnik Ivo Dujmić na svom Facebook profilu najavio je dobre vijesti, Opatija Advent ipak će se održati. “Bez obzira na ...