Početna - IZDVOJENO - Tjedno izvješće o prometu -najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,83 g/kg
policija-rotirka
ilustracija

Tjedno izvješće o prometu -najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,83 g/kg

Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 62 prometne nesreće, od kojih su tri bile teže, a 59 lakših.

U prometnim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala, a riječ je o 77-godišnjoj pješakinji koja je nažalost smrtno stradala na mjestu prometne nesreće, 10. lipnja oko 12.35 sati u Hegedušićevoj ulici u Rijeci. U istom razdoblju dvije su osobe teže, a 21 je osoba lakše ozlijeđena. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 449.800 kuna. U prometnim nesrećama su sudjelovala tri pješaka, pet stranih državljana, ali i šest alkoholiziranih vozača.

Alkotestirano je 509 vozača, od kojih je kod njih 42 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedan je odbio provjeru alkoholiziranosti. Od alkoholiziranih vozača najviše, njih 27 je bilo u dobi između 25. i 35. godine života te po devet vozača u dobi između 18. i 25. godine života i iznad 35. godine života.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,83 g/kg izmjerena je 42godišnjem hrvatskom državljaninu kojeg je policija zaustavila 11. lipnja oko 2 sata u noći u Krku dok je upravljao mopedom. Pored alkohola policija je utvrdila kako mopedom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje vozilom te je zbog počinjenih prekršaja prijavljen prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Najveća brzina zabilježena je 9. lipnja u 9.47 sati na autocesti Rijeka – Zagreb, vozaču Fiata, zagrebačkih registracijskih oznaka koji se kretao brzinom od 183 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 110 km/h.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za prodaju nekretnina u vlasništvu Općine Lovran prikupljanjem pismenih ponuda

Natječaj za prodaju nekretnina možete pogledati OVDJE.