Početna - ZABAVA - ZANIMLJIVOSTI - Tjedno izvješće o prometu

Tjedno izvješće o prometu

Proteklog tjedna na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 67 prometnih nesreća, od kojih su pet teže i 62 lakše nesreće.

U prometnim nesrećama pet osoba je teže ozlijeđeno, osam lakše, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 543.000 kuna. U prometnim nesrećama je sudjelovalo osam stranih državljana, četiri pješaka i devet alkoholiziranih vozača. U nadzoru je alkotestirano 367 vozača, od kojih je kod 45 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedan je vozač odbio alkotestiranje.

Od spomenutih vozača, njih 27 je starosne dobi iznad 35 godine života, 14 ih je između 25 i 35 godina života, dok ih je osam dobne starosti između 18 i 25 godina.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola u vožnji u proteklom razdoblju iznosi 3,01 g/kg, a utvrđena je kod 38-godišnjeg hrvatskog državljanina u nedjelju, 8. listopada. On je oko 20.10 sati izazvao prometnu nesreću na području Jelenja upravljajući osobnim vozilom marke Renault Twingo pod utjecajem alkohola.

Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i izazivanja prometne nesreće, sankcioniran je u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Čisti se okoliš predivne Vile Münz, je li napokon došao trenutak prodaje?

Naša regija obiluje predivnim vilama, a naročito se to odnosi na Opatiju i Lovran. Mnogi će se složiti da među ...