Početna - IZDVOJENO - Tjedno izvješće o prometu- dogodilo se 66 prometnih nesreća
policija-rotirka
ilustracija

Tjedno izvješće o prometu- dogodilo se 66 prometnih nesreća

Proteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 66  prometnih nesreća, od kojih su četiri bile teže, a 62 lakše.

U prometnim nesrećama  nije bilo smrtno stradalih osoba, pet je osoba teže, a 12 je osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 650.600kuna.

U istom razdoblju u prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, 14 stranih državljana, ali i šest alkoholiziranih vozača.

Alkotestiran je 381 vozač, od kojih je kod njih 37 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod jednog vozača do 0,50 g/kg, a dva vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti. Od alkoholiziranih vozača najviše, njih 16 je bilo u dobi između 18. i 25. godine života, 13 ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, a 11 je bilo u dobi između 25. i 35. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,11 g/kg izmjerena je 13. rujna oko 21 sat 40-godišnjem vozaču, koji je zaustavljen na području Klane dok je upravljao  osobnim vozilom marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...