Početna - IZDVOJENO - Tjedno izvješće o prometu- na području PGŽ 47 prometnih nesreća
policija-rotirka
ilustracija

Tjedno izvješće o prometu- na području PGŽ 47 prometnih nesreća

Proteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 47  prometnih nesreća, od kojih su tri bile teže, a 44 lakše.

U prometnim nesrećama  nije bilo smrtno stradalih osoba, tri su osobe teže, a 15 je osoba  lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 638.600 kuna.

U istom razdoblju u prometnim nesrećama je sudjelovalo šest stranih državljana, ali i šest alkoholiziranih vozača.

Alkotestirano je 414 vozača, od kojih je kod njih 47 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedan je imao koncentraciju alkohola do 0,50 g/kg (mladi ili profesionalni vozači). Od alkoholiziranih vozača najviše, njih 24 je bilo u dobi iznad 35. godine života, 16 ih je u dobi između 25. i 35. godine života, a osam između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,22 g/kg izmjerena je 26. lipnja oko 1 sat u Bribiru 26-godišnjem vozaču VW venta, koji je zadržan u službenim prostorijama policije te zbog počinjenog prekršaja prijavljen prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Novi prihodovni cenzusi i iznos jednokratne pomoći u Odluci o socijalnoj skrbi

Novost je i subvencija u iznosu 25 posto produženog boravka za djecu roditelja koji primaju dječji doplatak Grad Kastav uz ...