Početna - IZDVOJENO - Tjedno izvješće o prometu ; Prošli tjedan na prometnicama PGŽ 60 prometnih nesreća
policija-rotirka
ilustracija

Tjedno izvješće o prometu ; Prošli tjedan na prometnicama PGŽ 60 prometnih nesreća

Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 60 prometnih nesreća, od kojih su dvije bile teže, a 58 lakših.

U prometnim nesrećama nije bilo smrtno stradalih osoba, dvije su osobe teže, a 13 je osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 658.800 kuna. U ovom razdoblju u prometnim nesrećama sudjelovala su tri pješaka, tri strana državljanina, ali i devet alkoholiziranih vozača.

Alkotestirano je 376 vozača, od kojih je kod njih 51 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod dva vozača do 0,50 g/kg, a dva vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti. Od alkoholiziranih vozača najviše, njih 26 je bilo u dobi između 25. i 35. godine života, 20 ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, a devet ih je bilo u dobi između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,28 g/kg izmjerena je 13. studenoga oko 3.30 sati 33-godišnjem vozaču, koji je zaustavljen na području Martinkovca u Rijeci. Policija je također utvrdila kako upravlja osobnim vozilom kojem je isteklo važenje registracije i obveznog osiguranja te je zbog počinjenih prekršaja prekršajno prijavljen.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...