Početna - IZDVOJENO - Tjedno izvješće o prometu
Stop Policija
arhiva

Tjedno izvješće o prometu

Proteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 40  prometnih nesreća, od kojih su dvije bile teža, a 38 lakših.

U prometnim nesrećama  nije bilo smrtno stradalih osoba,  dvije su osobe teže, a 14 je osoba  lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 395.300kuna.

U istom razdoblju u prometnim nesrećama sudjelovao je jedan pješak, jedan strani državljanina, ali i osam alkoholiziranih vozača.

Alkotestirano je 336 vozača, od kojih je kod njih 43 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, jedan je imao koncentraciju alkohola do 0,50 g/kg, a tri vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti. Od alkoholiziranih vozača najviše, njih 21 je bilo u dobi iznad 35. godine života, 14 ih je  bilo u dobi između 18. i 25. godine života, a 12 u dobi između 25. i 35. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,84 g/kg izmjerena je 38-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je u noći 8. ožujka zatečen u Crikvenici, dok je upravljao osobnim vozilom Fiatmarea. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom zadržan je u službenim prostorijama policije. Uz vožnju pod utjecajem alkohola utvrđeno je kako vozilom upravlja iako mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neodazivanja na izvanredni liječnički pregled.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...