Početna - IZDVOJENO - TKO JE KLIJENT, A TKO PROSTITUTKA?!
prgomet milanović
foto: Z1/direktno

TKO JE KLIJENT, A TKO PROSTITUTKA?!

U kontekstu aktualne političke prostitucije ostaje nejasnoća tko je prostitutka, a  tko klijent. Da li je Drago Prgomet, jedna od karika nove političke izrasline nazvane MOST, prostitutka ili je klijent ostavljamo na slobodnu procjenu našim čitateljima.

Ovim pisanjem svakako se želimo analitički osvrnuti na aktualna politička zbivanja u kontekstu proteklih parlamentarnih izbora. Prije svega moramo osuditi nakaradne izlete političkih anonimusa u kompleksnu materiju nacionalne politike. Božo Petrov, mladi psihijatar iz doline Neretve, ustvari je jedan obični psihopat koji se je izgubio u društveno-političkom košmaru, kojeg je protekle četiri godine proizvodio SDP. Mladi psihijatar i političar iz domovine mandarina ponaša se poput djeteta koje je nakon dugo vremena pronašlo svoje rastavljene roditelje i sada ih želi ponovno spojiti i sebi vratiti izgubljenu obitelj. Pri tom mladi gradonačelnik Metkovića izostavlja činjenicu da se nespojivo ne može spajati i da su se ti roditelji nekada razišli upravo zato što nisu mogli homogeno funkcionirati. Spajanje lijeve i desne opcije jednako je spajanju  vatre i leda. S druge strane, bilo kakovo koaliranje lijeve i desne opcije s MOST-om, pod pretpostavkom da bi se prihvatio program kojeg bi MOST nametao, predstavljalo bi brutalnu izdaju većine hrvatskih birača. Naime, većina birača ipak je svoj glas dala desnoj političkoj opciji, a druga po broju osvojenih glasova je lijeva koalicija na čelu s SDP-om. Politički program HDZ-a kao i politički program SDP-a, koji su međusobno u bitnom različiti, potpuno su suprotni programu kojeg nameće MOST. Takove koalicije i udovoljavanje uvjetima koje u obliku ucjena postavlja MOST predstavljalo bi klasični politički suicid i trajno uništavanje vjere u onu političku opciju koja bi u takovu koaliciju ušla.

S druge strane ne možemo, a da ne potražimo odgovor na pitanje tko je MOST i što oni zapravo jesu. MOST je politička opcija, ustvari skup heterogenih političkih avanturista, koju su proizvele hrvatske medijske sile, a koja je trebala svojim javnim istupima u predizbornoj kampanji dezorijentirati biračko tijelo desnice i neodlučne birače animirati i usmjeriti prema ljevici. Ako izuzmemo Dragu Prgometa, otpadak HDZ-a, i psihijatra Petrova koji je razvijao lokalnu političku karijeru, ostali članovi nezavisnih lista udruženih u MOST potpuno su javno nepoznati. Pet minuta slave koje su dobili, a dobili su ih jer su ih za njih proizveli mediji, a ne njihov politički program, iskoristili su kako bi na najodvratniji način prostituirali cijelu naciju i kako bi sa svojim ucjenama izazvali potpuni nemir kod hrvatskog građanina.Bilo kakav oblik ucjene ne može se prihvatiti kao uobičajeni obrazac ponašanja bilo kojeg pojedinca ili grupe u društvu. Takovi oblici javnih ucjena, kao što ih je proteklih dana izazivao MOST, moraju naići na opću detekciju i javnu osudu. Brutalno i ružno  bilo je gledati psihopatska lica Bože Petrova i Drage Prgometa dok su na nacionalnim televizijama iznosili svoja politička uvjerenja i ultimativno diktirali svoje ucjene. Odvratno je bilo slušati dok su izgovarali da će njihov MOST odrediti mandatara i kako će oni upravljati državom. Mandatara ne određuju nikakvi mostići ni razno razni kvazipolitičari i diletanti. Mandatara određuje, prema Ustavu Republike Hrvatske, isključivo predsjednica države. Teško je za razumjeti tko je i na koji način pomračio umove dvjema vertikalama MOST-a, Petrovu i Prgometu, da su uzeli toliku slobodu i sebi dali takva prava kakva politička scena u Hrvatskoj nije vidjela od svojeg osamostaljenja. Njihove ideje predstavljaju skup suludih ambicija sa primjesama diktatorskih poremećaja. Ono što su oni htjeli nametnuti društvu jest jedna neviđena diktatura i monstruozni oblik zlostavljanja uma i svijesti ionako dezorijentiranog građanina Republike Hrvatske.

Od samog početka tvrdili smo kako je MOST umjetna tvorevina i izmišljotina Ninoslava Pavića i drugih, Zoranu Milanoviću, odanih medija, te kako će se ta ćuprija sigurno i vrlo brzo  početi raspadati. Naše predviđanje se obistinilo i jučer je konačno demaskiran Drago Prgomet koji je poput izgubljenog klijenta u javnoj kući došao tražiti usluge ofucale prostitutke. Možemo reći da je održiva i teorija kako je Prgomet ustvari prostitutka, a druga strana istog „ljubavnog sraza“ klijent. Taj nemoralni bivši kadar HDZ-a, koji je HDZ odbacio jer nije mogao prestati živjeti „Sanaderovu eru“, pod svaku je cijenu bio spreman napakostiti svojoj bivšoj stranci i njenom čelniku Tomislavu Karamarku. Kao što je opće poznato sinoć su u klasičnom klinču političke prostitucije ulovljeni Zoran Milanović i Drago Prgomet. Tom prilikom „svijeću“ im je držao i jedan od Milanovićevih komesara, ministar obrane Ante Kotromanović, koji im je za njihov kurvarluk ustupio i vlastiti dom.

Pritisnuti notornom činjenicom i neospornim dokazima danas su svi mediji krenuli sa osudama političke kamikaze Drage Prgometa, no međutim nitko ni riječi od drugom akteru te priče. Nitko ni riječi o prostitutki.  Iz javne i opće percepcije klijent se inače sagledava kroz pozitivnu personu i kroz strukturu ljubavnika i machomena, a upravo je prostitutka ona za koju je zakonodavac potpisao i predvidio kaznu i čije je ponašanje suprotno uvriježenom poimanju morala i elementarnih vrijednosti koje gaji naše društvo. Zašto onda u ovoj priči nitko ne kažnjava prostitutku?! Zašto premijer Milanović sebi dopušta takvu krajnje nisku prostituciju, zaslužuje li on kaznu?! Tko će, kako i kada njega kazniti?! Toliko je pitanja koja se nužno nameću kroz samo osnovno sagledavanje ovog događaja da ne možemo, a da ne izrazimo čuđenje kako to da baš nitko i baš na niti jedno pitanje ne nudi odgovor.

Za kraj možemo reći da je iz naše percepcije potpuno jasno tko je klijent, a tko prostitutka. Klijent mora dobiti ono što zaslužuje i što mu po nepisanim pravilima pripada, a to je javno izrugivanje i sramota, međutim, i prostitutka mora biti kažnjena i mora odgovarati za svoja nedjela. Iz tog razloga ostajemo uvjereni kako će predsjednica Republike Hrvatske prekinuti ovu lakrdiju i raspisati nove izbore, te kako će birači uzeti stvar u svoje ruke i  kazniti i skeledžije i prostitutku.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...