Početna - IZDVOJENO - Tko je Marina Lovrić Merzel?
foto: Miroslav Kiš / CROPIX

Tko je Marina Lovrić Merzel?

Otkrivamo tko je zapravo županica koja se nalazi u centru najnovijih korupcijskijh afera.
Marina Lovrić Merzel rođena je 02. rujna 1963. godine u Sisku pod krštenim imenom Žarka Sekulić.
Svoje kršteno ime promijenila je u ime Marina sredinom 90-ih  nakon što se politički aktivirala u RH.

Inače, županica Lovrić Merzel je srpske narodnosti te se u vihoru rata nije isticala kao domoljub, dapače, nije bila niti ravnodušna. Ono o čemu se malo priča, što je gotovo javna nepoznanica, jest veza županice sa četničkim vojnikom u vrijeme domovinskog rata. Na Youtube-u tako postoji video zapis županice koja poljupcima ispraćuje svog ljubljenog vojnika i šalje ga u ratne pohode protiv RH.

Ove činjenice govore o osobi županice Lovrić Merzel koja se je i nakon početka bavljenja političkom karijerom savršeno uklopila u sve sfere društva, a kao glavno oružje koristila je svoj seksipil i vještinu koketiranja. Tako je opće poznato da, unatoč činjenici što pripada redovima SDP-a, Marina Lovrić Merzel nije u neprijateljskim odnosima ni sa jednom drugom političkom opcijom iz svojeg političkog okruženja. Dapače, županica Lovrić Merzel održava zavidnu razinu dijaloga sa političkim protivnicima.

Bilo kako bilo, činjenica je da tijela progona RH loše stoje sa dokazima protiv županice budući da u 25 naznačenih inkriminacija koje je DORH-u prezentirala zviždačica Jasmina Jovev gotovo i nema jasnih dokaza da bi se radilo o pogodovanju određenom pravnom subjektu ili pojedincu. Na primjer, za jedan od konkretnih primjera kojeg je Jasmina Jovov prezentirala javnosti, a koji se odnosi na račun od 14.899,78 kn kojim su navodno plaćeni troškovi proslave Lipovljanskih dana, ne može se pronaći ništa što bi upućivalo na ikakvo, a kamoli ozbiljno kršenje zakona. Naime, ovlaštene osobe sporne tvrtke koja se bavi cateringom tvrde kako su spornu robu isporučili i uslugu pružili, a da bi županica njima pogodovala ne može se iz ničega zaključiti budući da je to jedini račun koji je sa osnove usluge ispostavilo to trgovačko društvo prema Sisačko-moslavačkoj županiji . Dakle, bilo bi logično, kada bi se radilo o pogodovanju i izvlačenju novaca, da poslovne relacije između županije i tog subjekta budu znatno učestalije. Između ostalog, ukoliko uzmemo u obzir i očitovanje načelnika općine Lipovljan koji je istražiteljim iskazao da je on financirao, odnosno općina, proslavu dana Lipovljana, ali da ne može tvrditi kako županija nije imala troškove pri svojoj organizaciji, teško je uopće isticati ozbiljnu sumnju u navodne malverzacije županice, a kamoli je za to optuživati. Jednako je činjenično-pravno stanje i u ostale 24 navodne inkriminacije.

Koliko saznajemo iz neslužbenih, ali dobro upućenih izvora, USKOK i DORH više nade polažu u rezultate istrage koja je u tijeku, a koja se tiče određenih pogodovanja županice pojedinim pravnim subjektima i javno poznatim moćnicima, a između ostalog radi se o prodaji tvrtke Ceste Sisak.

U svakom slučaju profil osobe županice ne bi trebao biti prihvatljiv za vođenje politike u jednoj uređenoj državi, ali  isto tako teško je dokazati ikakove nezakonitosti, barem sudeći po trenutnim dokazima koji su ponuđeni istražiteljima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...