Početna - IZDVOJENO - Tko su žene koje su oblikovale Rijeku?
zena

Tko su žene koje su oblikovale Rijeku?

Akcija Nevidljive sile: Žene koje su oblikovale naš grad započet će u ožujku 2017., a bit će provedena u sklopu programskog područja Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Naš doprinos zajednici.

Građanskom akcijom Nevidljive sile: Žene koje su oblikovale naš grad te kroz kampanju za podizanje svijesti, Zaklada Sveučilišta upoznat će građanstvo sa ženama koje su svojim radom i postignućima doprinijele izgradnji grada Rijeke kao fizičkog i konceptualnog prostora u područjima arhitekture, kulture, javnog života i znanosti.

Kroz akciju će biti otvoreno javno pitanje o tome tko su istaknute žene koje su doprinijele zajedničkom društvenom razvoju i zašto su njihova imena i djela slabo ili u potpunosti nepoznata.

Projekt će preispitati stereotipno poimanje uloge žena unutar lokalne zajednice, tj. grada kao mikro područja javnog života te pronaći načine mapiranja uloga.

S obzirom na to kako su žene odigrale velike uloge u povijesti, kao i stvaranju modernog društva kakvog danas poznajemo, ovaj projekt nastojat će pružiti informacije i određenu razinu znanja o prisutnosti, poznavanju i doprinosu žena u sferi javnog života.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Pred nama je još jedno izdanje najdraže opatijske ljetne konvencije – Liburnicon na FMTU-u

Jedna od najoriginalnijih kulturnih manifestacija na Kvarneru, Festival znanstvene fantastike i fantastike “Liburnicon” i ove godine ponovo će Opatiju odvesti ...