Početna - IZDVOJENO - Tomislav Karamarko: Drago mi je što je Josipović rekao istinu. Nema vjerodostojnijeg svjedoka od njega
karamarko
web

Tomislav Karamarko: Drago mi je što je Josipović rekao istinu. Nema vjerodostojnijeg svjedoka od njega

Šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku drago je što je bivši predsjednik Ivo Josipović, rekao nam je, kazao istinu o tome da on nije bio suradnik Udbe. Ivo Josipović je, naime, u intervjuu Večernjem listu rekao da je s pozicije tadašnjeg predsjednika imao priliku vidjeti detaljne popise suradnika Udbe, ali da na njima nije bilo Karamarka. Šefa HDZ-a je pak Josip Manolić, bivši visoki dužnosnik Udbe, bio optužio da je bio suradnik te zloglasne tajne službe nakon što je Karamarko otvorio temu lustracije.

– Nema vjerodostojnijeg svjedoka od Josipovića. On je kao predsjednik vidio verificirane izvještaje budući da je po funkciji bio nadležan tajnim službama – komentirao je Karamarko. Na opasku je li ga začudilo da je Josipović odlučio stati u njegovu obranu budući da ga HDZ ni u predsjedničkoj kampanji, a ni inače, nije štedio, Karamarko je odgovorio da njih dvojica nikada neće biti politički istomišljenici, ali da istina mora biti iznad političkih razmimoilaženja. Budući da je Josipović, kako kaže Karamarko, najvjerodostojniji svjedok, postavilo se pitanje hoće li mu biti svjedok u njegovoj tužbi protiv Manolića.

Karamarko je na to odgovorio da to ovisi o odluci njegova odvjetnika.

Odvjetnik Veljko Miljević objašnjava pak kako u slučaju tužbi za klevetu tuženi mora dokazati istinitost svojih riječi pa će o dokazima koje Manolić bude iznio, prihvati li ih sud, ovisiti hoće li pozvati Josipovića za svjedoka.

– Onaj koji je, po nama, iznio neistine mora dokazati da je u pravu. Zatim sud mora usvojiti te dokaze, a o uspješnosti tih dokaza ovisit će hoćemo li predložiti bivšeg predsjednika za svjedoka – rekao je Miljević. Karamarkova tužba protiv Manolića predana je sudu 28. srpnja, a Miljević procjenjuje da bi se za mjesec dana mogla održati prva rasprava. Po zakonu prvo slijedi pokušaj mirenja, a zatim se podnose dokazni prijedlozi. Pomirenje bi uspjelo samo u slučaju da Josip Manolić kaže kako je lagao i da se zbog toga ispriča, ali to je nemoguće očekivati.

Izvor: Večernji list

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...