Početna - IZDVOJENO - Tomislav Karamarko: Imperativ je stvaranje saborske većine – potrebno je sve učiniti da ne dođe do novih izbora
karamarko pantovcak
foto: HDZ

Tomislav Karamarko: Imperativ je stvaranje saborske većine – potrebno je sve učiniti da ne dođe do novih izbora

Predsjednik Tomislav Karamarko odgovarao je na pitanja brojnih okupljenih novinara. Komentirao je, između ostalog, Milanovićeve prijedloge koji su protiv interesa građana, potrebu što skorijeg konstituiranja Sabora, formiranje saborske većine…

U nastavku donosimo ključne poruke:

O RAZGOVORIMA

Nastavljamo razgovarati. Preferiramo da ovo bude što prije riješeno. Ne možemo se složiti s Milanovićevom teorijom po kojoj treba odugovlačiti i da ostane tehnička vlada. To je kontraproduktivno za interese naših građana.

O PREDSJEDNIŠTVU

Prema Mostu ćemo ići s inicijativom – za koju smatramo da je dobra i da bi bila rješenje. To će morati odlučiti Predsjedništvo HDZ-a. Bit će to unutar ovih sedam dana. Teme će biti aktualne – konstituiranje Sabora i stvaranje čvrste saborske većine. Bez toga ne ide ništa – to moramo rješavati u paketu. Oni koji – kao Milanović – misle na pet minuta imenovati predsjednika Sabora – to su smiješne priče i smicalice.

O NOVIM IZBORIMA

Danas nemamo razgovora s Mostom. Mi dogovaramo i vidjet ćemo kada ćemo ići. Sve radim da se ova situacija riješi da ne bude novih izbora – da građanima uštedimo više od 120 milijuna kuna. Stvaranje saborske većine je, dakle, u ovom trenutku imperativ svih imperativa.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...