Početna - IZDVOJENO - Tomislav Tolušić: “SDP se ponaša kao da su građani Hrvatske telci”
tolusic
web

Tomislav Tolušić: “SDP se ponaša kao da su građani Hrvatske telci”

U emisiji Bujici gostovao je virovitičko-podravski župan iz redova HDZ-a Tomislav Tolušić koji je govorio o svojoj političkoj karijeri kao člana HDZ-a te se osvrnuo na rezultate koja je aktualna Vlada ostvarila u protekle četiri godine.

“U HDZ sam se učlanio 1997. godine kad sam postao punoljetan. Nitko me nije tjerao da se učlanim u HDZ, no u mojoj kući od 90-ih godina nikad nije bilo upitno tko će na koju stranu. Osjećam da kroz politiku mogu učiniti nešto bolje za rodni kraj i hrvatski narod”, istaknuo je Tomislav Tolušić, koji je svoju stranačku karijeru započeo lijepljenjem plakata, piše Direktno.hr

Važno je proći sve pozicije u stranci i upoznati funkcioniranje iste, dodao je.

Velik broj današnjih načelnika i gradonačelnika prošao je isti put, dodao je Tolušić, naglasivši da će on na budućim parlamentarnim izborima biti na listi u 4. izbornoj jedinici zajedno s predsjednikom Udruge 100-postotnih vojnih ratnih invalida Đurom Glogoškim.

“Zoran Milanović je mogao dijeliti ratni put s danas stopostotnim ratnim invalidima, no on to nije učinio. Ja to nisam mogao, imao sam tek 12 godina, ali danas im mogu biti samo zahvalan”, kazao je Tolušić.

Komentirao je i činjenicu zašto se u mnogim hrvatskim filmovima iskrivljavaju događaji u Domovinskom ratu, piše Direktno.hr

“Ne postoje hrvatski filmovi o mnogo hrvatskih heroja, ali to je ta jadna politika aktualne Vlade i Ministarstva kulture i nadam se da će to hrvatski narod prepoznati. Forsirali su uvođenje građanskog odgoja i zalažu se za ukidanje vjeronauka, pa zašto se nisu zalagali za uvođenje domovinskog odgoja? Zašto djeca na prvom satu ne bi slušala hrvatsku himnu?”, pitao je Tolušić, dodavši da bi djecu trebalo više učiti o događajima u Vukovaru, Škabrnji ili Pakracu.

Na pitanje čini li SDP uslugu HDZ-u nazivajući ih strankom opasnih namjera, Tolušić je kazao da se “SDP ponaša kao da su građani hrvatske države telci”.

“Pa Hrvatska ima pametne i sposobne ljude, a oni ih ne smatraju takvima. Prije šest godina Milanović je vikao da je Franjo Tuđman lopov, a danas ga veliča. To su providne stvari, a hrvatski narod to razumije. Milanović za veliku većinu Hrvata govori da su lopovi i idioti, a milijun i 300 tisuća građana je dalo glas za HDZ-ovu kandidatkinju na predsjedničkim izborima. Neću dozvoliti da itko govori da smo lopovi – bilo je kukolja u žitu, ali se taj kukolj odstranio”, zaključio je Tolušić.

Objasnio je i zašto je izjavio da je ministar financija Boris Lalovac kratkovidan.

“To se odnosilo na mini poreznu reformu koja je uništila lokalnu upravu, a to je učinjeno jer su na vlasti bili članovi HDZ-a. A što se tiče situacije oko švicarca… Jedanput pljuju po guverneru HNB-a Borisu Vujčiću koji prijateljuje sa Zoranom Milanovićem pa onda odjednom postaju neprijatelji. To je sve predstava za javnost”, ocijenio je Tolušić.

Jandroković: Milanović nije ni do koljena Mađarima

U kratkom telefonskom razgovoru član predsjedništva HDZ-a Goran Jandroković kratko je pak komentirao tijek istrage o iscrtavanju svastike na Poljudu.

Na pitanje smatra li da SDP namjerno ne želi otkriti počinitelja, te smatra li da je istina da su na tajnoj večeri u Splitu – osim ministra Ranka Ostojića, direktora tvrtke za održavanje stadiona Ante Maslova, bili i bivši policajac Franjo Medvedec te načelnik sektora krim policije u Splitsko-dalmatinskoj županiji Josip Buljan, Jandroković je odgovorio da ga “ne bi iznenadilo da su sve informacije točne”.

“Ministar Ranko Ostojić je više puta lagao hrvatsku javnost. Prije više od 100 dana optužio je desne krugove da stoje iza incidenta na Poljudu, a naš odgovor tada je bio da pronađe počinitelja, no kako to nije učinio, logično bi bilo pomisliti da oni stoje iza toga”, rekao je Jandroković.

Na pitanje kako komentira oštru retoriku na potezu MUP-Pantovčak, Jandroković je kazao da je krajnje neprimjereno od ministra unutarnjih poslova što kritizira predsjednicu, posebno u sferi vanjske politike za što apsolutno nije kompetentan.

“Pa i Milanović je isticao da zemlje Višegradske skupine zagovaraju tzv. filozofiju žice, no to su nacije koje su Hrvatskoj prijateljske nacije, a optuživati ih indirektno za fašizam je neprimjereno i strašno”, rekao je Jandroković.

Složio se i s izjavom Ljilje Vokić koja je kazala da hrvatska nacionalna manjina u Mađarskoj ima izuzetno dobar status.

“Hrvatska i Mađarska imaju izvrsne bilateralne odnose,a čak je i Milanović negdje rekao da su nam pomagali za vrijeme Domovinskog rata jer ih to ništa nije koštalo. To je strašna uvreda. S njima treba rješavati pitanja oko Ine i na tome će se raditi. Mađarska je ozbiljna država koja se ozbiljno postavila u vezi migrantske krize i tu im Milanović nije ni do koljena jer nema rješenja za situaciju ukoliko Njemačka ili Austrija zatvore granice”, istaknuo je Jandroković.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...