Početna - IZDVOJENO - “Torpedo runners” – riječki trkači dobra srca
Torpedo

“Torpedo runners” – riječki trkači dobra srca

Susrećete li katkad, kada vozite od Kantride prema Opatiji, Matuljima ili Mlaki, skupine trkača? Znate li tko su? To su “Torpedo runnersi” – trkačka ekipa koja se iz ljubavi prema tome sportu sama organizirala, a djeluje i humanitarne.

Torpedo runnersi nastali su nakon uspješno završene Adidasove škole trčanja generacije 2014., koja traje osam mjeseci, istrčanoga prvog polumaratona te zimske sezone trčanja 2014./2015. Kako se većina polaznika željela nastaviti baviti trčanjem, odlučili su osnovati grupu čiji je cilj promocija trčanja, rekreativnoga bavljenja sportom i očuvanja zdravlja.

Grupa je otvorenoga tipa, priključilo joj se i nekoliko polaznika prijašnjih generacija škole trčanja, tako da sada broji 99 članova. Treninzi Torpedo runnersa održavaju se triput tjedno pod vodstvom trenera Damira Adžage, prema detaljno osmišljenome planu i programu rada. Cilj je da svaki pojedinac bude što je moguće bolje pripremljen za određenu utrku, donosi Radio Rijeka.

Tijekom tjedna moguće je susresti Torpedo runnerse na relacijama Kantrida – Preluk, Kantrida – Matulji ili Kantrida -Mlaka, dok dužinske treninge subotom odrađuju u kastavskoj šumi Lozi, u Kostreni ili na Platku. Prije nekoliko dana dobrovoljno su darivali krv u riječkome KBC-u, a prošle godine organizirali su humanitarni Ho ho ho run, kojim su prikupili novac za pomoć organizatorima akcije Smješak, koja je prošle godine prikupljala za djecu sportaše s invaliditetom.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...