Početna - IZDVOJENO - Torpedo runnersi na Wings for Life World Run
Torpedo

Torpedo runnersi na Wings for Life World Run

Jedan dan i tisuće ljudi. Tisuće kilometara i jedan cilj – malim doprinosom učiniti svijet boljim. U isto vrijeme 8. svibnja 2016. godine svijet će ponovno ujediniti svoja nasmijana lica i krenuti u utrku koja na jedan dan ujedini sve različitosti, izbriše prostorne granice i ujedini vremenske zone u jedan zajednički trenutak.

U 13 sati po hrvatskom vremenu globalna utrka Wings for Life World Run započinje na nekoliko desetaka lokacija diljem svijeta. Utrka je ovo koja nema ciljnu liniju pa ju zato završi baš svatko. Ciljna linija presretačko je vozilo koje starta 30 minuta nakon trkača te se kreće određenom brzinom prema njima. U onom trenutku kada prestigne pojedinog trkača, za njega je utrka završena, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati globalni su pobjednici Wings for Life World Run utrke.

Hrvatska utrka kreće iz Zadra, s Foruma, nedaleko od predivnog simbola grada – crkve sv. Donata te se penje prema Jadranskoj magistrali i pruža do prekrasnog Primoštena. Ove godine između 7000 prijavljenih, nastupiti će čak 49 Torpedo runnersa, potpomognuti novom članicom na jedan dan – Nevenom Majer Jeger. Nevena je nastradala sa 17 godina i prije nekoliko dana napunila je 20 godina staža u kolicima, a Torpedo runnersi će joj pomoći pretrčati nezamislive kilometre. Za sve koji ih žele ispratiti na put, polazak Torpedo runnersa je u subotu, 7.5. u 6.30 sa Jelačićevog trga.

Međunarodne ambicije Torpedo runnersa ove nedjelje se iskazuju nastupom na 21. Green Europe Halfmarathonu u Trstu. U poznatom gradu, na nepoznatoj stazi ukupno 14 Torpedo runnersa pokušati će istrčati svoje osobne rekorde među 1700 prijavljenih trkača iz 27 zemalja. Start polumaratona kreće iz Duina dok je ciljna linija smještena na najvećem europskom trgu sa pogledom na more Trgu Unita d’Italia.

Plan utrka Torpedo runnersa za 2016. godinu uključuje još Grawe noćni maraton u Zagrebu 27. kolovoza, Istrian wine run u Umagu 4. rujna, Volkswagen 21st Ljubljana marathon 30. listopada te Zagrebački noćni cener 5. studenog.

Torpedo runnersi nastali su nakon uspješno završene Adidasove škole trčanja generacije 2014. u trajanju od 8 mjeseci, istrčanog prvog polumaratona te zimske sezone trčanja 2014/2015. Kako se većina polaznika odlučila nastaviti baviti trčanjem, odlučili su osnovati grupu koja za cilj ima promociju trčanja, rekreativnog bavljenja sportom i očuvanja zdravlja. Grupa je otvorenog tipa, pa joj se je priključilo i nekoliko polaznika prijašnjih generacija škole trčanja tako da sada broji 80 članova. Treninzi Torpedo runnersa održavaju se četiri puta tjedno pod vodstvom trenera Damira Adžage prema detaljno osmišljenom planu i programu rada, s ciljem da svaki pojedinac bude što je bolje moguće pripremljen za određenu utrku. Tijekom tjedna Torpedo runnerse moguće je susresti na relacijama Kantrida-Preluk, Kantrida-Matulji ili Kantrida-Mlaka, dok dužinske treninge subotom odrađuju u Kastavskoj šumi Lozi, na Kostreni ili Platku.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...