Početna - IZDVOJENO - Toshiba predstavila najmanji NAND čip na svijetu
Toshiba_NAND
web

Toshiba predstavila najmanji NAND čip na svijetu

Japanska tvrtka Toshiba proizvela je novi, dosad najmanji uređaj NAND flash memorije ikada, koji je čak 26 posto manji od svog prethodnika. Iz tvrtke su već ranije najavili proizvodnju tih integriranih NAND čipova koji su rezultat korištenja 15nm procesne tehnologije.

Iz Toshibe kažu da takva tehnologija nudi poboljšanja u bazičnim performansama i optimalizaciju upravljanja. Također, neusporedivo su bolje i read/write performanse: brzina čitanja uvećana je za čak 8 posto, dok je brzina pisanja poboljšana za prosječnih 20 posto.

Najnoviji čipovi dostupni su za široki dijapazon uređaja poput digitalnih kamera, pametnih telefona i tableta, te su u skladu s posljednjim e*MMCTM standardom. Jednom ugrađen, NAND flash proizvod od 128 GB može zabilježiti do 16.3 sata HD video materijala ful spektra, dok za onaj standardne rezolucije postoji prostor od 39.7 sati. Od danas su dostupni uzorci od 16BG, no uskoro se očekuje masovna proizvodnja čipova od 8BG, 32GB, 64BG te 128GB.

„Potražnja za NAND flash memorijom koja je podobna za aplikacije pametnih telefona i tablet PC-e neprestano raste. To je naročito točno za ugradbenu memoriju s kontrolerom, koji minimalizira potrebe za nadogradnjom i pruža olakšanu ugradnju u sustav. Toshiba slijedi zahtjeve tržišta poboljšanjem svoje linije proizvoda za pohranu podataka s visokim performansama i velikom gustoćom pohrane.“, naglasili su iz Toshibe.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...