Početna - IZDVOJENO - Trajekt udario u obalu
foto: web

Trajekt udario u obalu

Trajekt “Moli” tijekom pristajanju u luku u Valbiski udario je u četvrtak ujutro u pristanište zbog tehničkoga kvara, pri čemu je ozlijeđena jedna putnica, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Zbog manjega tehničkog kvara na brodskome stroju jučer ujutro u manevru tijekom pristajanja nije se dogodio prekret krmenog stroja, trajekt se nagnuo te je putnica, hrvatska državljanka, koja je bila u brodskome salonu, izgubila ravnotežu i pala. Posada joj je odmah pružila prvu pomoć, a nakon pristajanja u valbišku luku, preuzela ju je hitna pomoć.

Djelatnici Lučke ispostave u Loparu počeli su obavljati očevid nakon povratka trajekta Moli i njegove prve jutarnje plovidbe iz Valbiske u Lopar. Taj je trajekt u vlasništvu Linijske nacionalne plovidbe d.d.

Na temelju brodske dokumentacije, detaljnog pregleda trajekta, prikupljenih izjava putnika te članova posade, utvrđeno je da se nesreća dogodila tijekom uplovljavanja u 7:35 sati zbog tehničkoga kvara, navodi u priopćenju Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...