Početna - IZDVOJENO - Traži se 2.000 volontera koji će postati dio najvećeg sportskog događaja u povijesti Hrvatske
studentske igre

Traži se 2.000 volontera koji će postati dio najvećeg sportskog događaja u povijesti Hrvatske

Dan uoči Međunarodnog dana volontera pod sloganom „Druge godine ljetujem u kolovozu – volontiram na EUG 2016“ započela je kampanja poziva građanima za sudjelovanje u organizaciji najvećeg sportskog događaja u povijesti Republike Hrvatske. Čak 2.000 volontera imat će priliku sudjelovati u organizaciji Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016., koje će biti održane od 12. do 25. srpnja iduće godine.

Sudjelovanje 5000 studenata sportaša iz 40 zemalja i s preko 300 sveučilišta

Natjecanje u 21 sportu kroz dva tjedna natjecanja

Preko 2000 volontera iz Hrvatske i svijeta

Volonterski centri u Zagrebu i Rijeci

Kako bi za svakoga bila osigurana volonterska područja od njihovog interesa, organizatori su odredili ukupno 16 mogućih aktivnosti, pa tako volonteri mogu postati domaćini sportskim ekipama, članovi akreditacijskog tima i protokola, sudjelovati u radu ureda za medije, pomoći na sportskim borilištima pa čak i sudjelovati u osiguranju Igara, medicinskoj pomoći ili informatičkoj podršci. Poziv volonterima upućuje se već danas s obzirom da se svima koji su voljni aktivirati se u projekt odmah, nudi mogućnost uključivanja u čitav niz projekata koji se održavaju u sklopu „Zag-Rij-avanja“ za same Igre.

S obzirom na velik broj zainteresiranih osoba iz drugih država, organizatori su volonterski projekt kandidirali na EU natječaj preko kojega je dobiveno 20.000 eura za financiranje dolaska i smještaja stranih volontera. U ovome trenutku već je nekoliko volonterki iz europskih zemalja stiglo u Zagreb gdje će sljedećih godinu dana doprinositi u pripremi organizacije i provedbi Igara.

„Za sve volontere, a koji moraju imati više od 15 godina da bi ih mogli primiti, pripremili smo mnoštvo iznenađenja – edukacije, besplatan javni prijevoz, besplatan ulaz na sva sportska i društvena događanja, hranu i smještaj, opremu u kojoj će ponosno koračati svojim gradom i godinama nakon Igara, ali i priliku da svojim radom učine Europske sveučilišne igre najboljim sportskim i društvenim događajem ikad održanim u Hrvatskoj.“ – istaknula je Ivana Aničić, koordinatorica volonterskog programa.

Registracija putem online obrasca moguća je do 1. travnja 2016., no svi oni koji se već danas priključe volonterskom timu imat će priliku sudjelovati u nizu pripremnih aktivnosti i zabavnih događaja koje će biti organizirana tijekom godine prije samih Igara te na taj način prikupiti vrijedno iskustvo i dobro se zabaviti uoči samih Igara.

Sve informacije o prijavama za volontiranje te uključivanje u sustav mogu se pronaći nawww.eug2016.com/hr/volunteers/.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...