Početna - IZDVOJENO - „Turbo folk“ došao doma
Kazalište
web

„Turbo folk“ došao doma

Od jučer je ova predstava opet u HNK Ivana pl. Zajca, a danas je njena 80-a izvedba. Predstava će biti izvođena do 20.rujna svaki od navedenih datuma od 20:00 sati. „Turbo folk“ je zadnjih godinu dana izvođen u HKD-u Sušak. Glumci su:  Olivera Baljak, Rosanna Bubola, Alen Liverić, Jelena Lopatić, Jasmin Mekić, Dražen Mikulić, Nika Mišković, Damir Orlić i Tanja Smoje. Uz režiju, Oliver Frljić potpisuje i izbor glazbe te scenografiju zajedno s Borutom Šeparovićem, dramaturgom predstave. Modni studio Artiđana brne se za kostime, a za svjetla Boris Blidar.

Premijera ove predstave bila je 31. Svibnja 2008. Godine, a od početka je izvrsno prihvačena kako od publike tako i od kritičara. Slijedila su mnogobrojna gostovanja na festivalima kako domaćim tako i inozemnim.

„Turbo folk“ podsjetimo govori o narodnjačkoj glazbi i popratnim efektima, pokušava naći odgovor u čemu je tolika fasciniranost ovim fenomenom i zašto se ljudi poistovjećuju s pjesmama i zvijezdama narodnjačke glazbe.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...