Početna - IZDVOJENO - Turistički djelatnici tvrde da Opatija ima sve manje turista, unatoč brojkama
tz opatija
foto: tz Opatija

Turistički djelatnici tvrde da Opatija ima sve manje turista, unatoč brojkama

Prema podacima opatijske Turističke zajednice u Opatiji se prošlog se tjedna odmaralo 5 i pol tisuća gostiju što je 12 posto više u odnosu na prošlu godinu. Tijekom prvog vikenda u srpnju u Opatiji je boravilo 4 tisuće i 710 gostiju koji su ostvarili 15 tisuća i 756 noćenja.

To je čak 13 posto više u odnosu na prvi vikend u srpnju prošle godine. Iako su statistički podaci obećavajući, turistički djelatnici i iznajmljivači ističu da je ova sezona već podbacila. “Sedmi mjesec je puno lošiji od prošle godine, po mojoj procjeni je 30 posto slabiji, a kvaliteta gostiju se promijenila. I šesti mjesec je bio isto jako loš, a interes za izlete je bio jako slab. Jedino Plitvice prolaze”, kaže Božidar Spasojević, prodavač izleta.

U Opatiji smo susreli iznajmljivačicu Jelenu Lozančić Ružić koja se natpisom apartman trudi naći goste. “Ne znam zašto je početak sezone tako loš, možda zbog utakmica ili terorizma. Nemam ni jednog gosta dosad. Čak ni agencije ne nalaze goste, stoga ih ovim natpisom tražim”, rekla je za Radio Rijeku. Hoće li srpanj i kolovoz izvući sezonu, znat ćemo u rujnu kada se zbrajaju turistički rezultat.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...