Početna - GOSPODARSTVO - Turistički rekord: Ičići imaju rast dolazaka i noćenja od 60 posto

Turistički rekord: Ičići imaju rast dolazaka i noćenja od 60 posto

Za prvih jedanaest mjeseci ove godine, u Ičićima je ostvareno 31.847 dolaska i 145.249 noćenja što je porast od 61% u dolascima i 59% u noćenjima.

Ičići – U organizaciji Turističke zajednice mjesta Ičići u subotu, 23. prosinca, za goste i sve posjetitelje ispred Turističkog ureda u prijepodnevnim satima održat će se prigodno druženje uz glazbeni dio programa ususret nadolazećim blagdanima, najavila je Tatjana Bartolin, direktorica TZM Ičići te ujedno iskoristila priliku da se osvrne na ovogodišnje rezultate.

– Za prvih jedanaest mjeseci ove godine, u Ičićima je ostvareno 31.847 dolaska i 145.249 noćenja što je porast od 61% u dolascima i 59% u noćenjima. Povećanje u kapacitetima kroz novi Remisens Hotel Giorgio II pridonijeli su statističkim povećanjima, s time da većinu ostvarenih noćenja čine privatni iznajmljivači – njih 162 sa 1.352 ležaja (povećanje – 15% u odnosu na 2016. godinu), što je do sada najveći rezultat. Udio obiteljskog smještaja čini 49,19% u ukupnim noćenjima, a prosječno trajanje gosta u mjestu 4,6 dana. Sve navedeno pratile su izuzetno povoljne vremenske prilike što je nezaobilazan bitan faktor za maksimalno iskorištenje kapaciteta posebice u autokampu. Što se tiče evidencije gostiju u ACI marini, još uvijek se ne vode noćenja gostiju koji borave na plovilima na vezu u lukama nautičkog turizma, zbog nedorečenosti važećih propisa. Procjena neprijavljenih turista u ovom segmentu čini značajan udio u noćenjima. Prisutan je rastući trend porasta kapaciteta iz godine u godinu te će se uz nastavak svih dosadašnjih manifestacija realizirati i nove, sportskog karaktera, za promociju outdoor turizma, zajedno s još boljim rezultatima u 2018. godini, istaknula je Bartolin.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Odluka o održavanju nastave u srednjim i osnovnim školama PGŽ

Prema Odluci, od 1. veljače 2021. – 12. veljače 2021. godine u osnovnim školama kojima je Primorsko-goranska županija osnivač nastava ...