Početna - IZDVOJENO - U 2013. rekordnih 188 milijuna kuna iz programa IPARD
Lavanda
Foto:web

U 2013. rekordnih 188 milijuna kuna iz programa IPARD

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u 2013. je isplatila rekordnih 187,93 milijuna kuna za 113 završenih IPARD projekata te se prošla godina može nazvati najuspješnijom godinom provedbe pretpristupnog programa IPARD.

Po podacima Agencije, najviše IPARD projekata, 48, dolazi iz Istarske županije, a s 45 projekata slijedi Osječko-baranjska županija.

Povećani interes korisnika u Agenciji tumače kao spremnost za buduće korištenje Europskog fonda za ruralni razvoj (EAFRD).

EAFRD, koji slijedi nakon IPARD programa, hrvatskim će poljoprivrednicima pružiti puno više mogućnosti i deseterostruko više novca za razvoj njihova poslovanja i općenito za bolju kvalitetu života u ruralnom prostoru, navode iz Agencije.

Ističu i kako će u prvom tromjesečju 2014. raspisati po još jedan natječaj za mjere 101 i 103 IPARD programa, a početkom drugog polugodišta i prve natječaje za neke od mjera novog Programa ruralnog razvoja, dok će njegova puna provedba zaživjeti nakon odobrenja od strane Europske komisije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...