Početna - IZDVOJENO - U Gervaisu predstavljeni finalisti natječaja OKiZA 2019

U Gervaisu predstavljeni finalisti natječaja OKiZA 2019

U sklopu EPK-a projekta 27 susjedstava

U četvrtak, 28. studenog 2019.g. u 18 sati u Kulturnom centru Gervais u Opatiji (Nikole Tesle 5, Opatija) održalo  se predstavljanje finalista natječaja OKiZA 2019 susjedstva Opatija, jednog od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture. 

Program OKiZA (Opatijska kultura i zeleni aktivizam) provodi Udruga Žmergo u suradnji sa Savjetom mladih Grada Opatije, a cilj je programa podržati kreativce da inovativnim idejama daju doprinos razvoju kulturnih sadržaja na području grada Opatije, smatrajući kako ključan čimbenik kulture čini angažiranost građana u stvaranju kulturnih sadržaja. 

Svoju kreativnu ideju finalisti će predstaviti stručnom žiriju i svoj zainteresiranoj javnosti, a o konačnom će pobjedniku, uz stručni žiri koji se sastoji od tri člana, odlučivati i publika ocjenjujući kvalitetu predstavljene ideje. Pobjednik natječaja će uz novčanu potporu u iznosu od 15.000,00 kn (bruto) moći ostvariti svoju ideju i doprinijeti pozitivnim kulturnim promjenama.

Uz glazbene crtice izvođača Jena the Man, prvih 100 sudionika ovog događanja očekuje i nagrada, a bit će upriličeno i druženje uz delicije lokalnih ugostitelja.

Finalisti programa OKiZA 2019 i njihove kreativne ideje su:

Nikolina Janjić – Postavljanje javnih keramičkih pepeljara
Valentina Mesarić – Stara stvar – novo ruho
Tihana Karlović i Mateja Rusak – Female correspondence / Žensko dopisivanje
Sandra Ružić – Regata
Karla Mihić – No plastic Adriatic
Zoran Badurina – Mala besplatna knjižnica
Sarawut Chutiwongpeti – Recycle Art Project
Sanja Albaneže – Đir po Kvarnere
Diana Rosandić Živković – Prozno-pjesnički-likovni maraton Carmen Silva
Maja Panic – Lotosi u moru
Dora Mihaljević – Opatijski parapeti / Parapetti d Abbazia

Natječaj OKiZA 2019 provodi se u sklopu susjedstva Opatija, programskog pravca 27 susjedstava Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, sufinanciran je od strane Grada Opatije, a pruža platformu za promoviranje ideja, naročito mladim stvarateljima, ali i poduzetnicima, čije su ideje orijentirane na kulturne sadržaje, održivi razvoj i turizam ili “zero waste” koncept.

Izvor: Fiuman.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

“Ronjgov za Lhotku”

Učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova uključili su se u akciju sakupljanja sredstava za obnovu Glazbene škole “Fran Lhotka” u ...