Početna - IZDVOJENO - U Gorskom kotaru pao snijeg
Snijeg Gorski Kotar
foto: web

U Gorskom kotaru pao snijeg

U Gorskom kotaru su proglašeni zimski uvjeti na većini državnih i županijskih cesta na području Delnica, Čabra i Vrbovskog, uključujući i staru cestu kroz Gorski kotar. Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, izvješćuju iz HAK-a.

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb je otvorena za sve skupine vozila, uz jak vjetar na dionici Kikovica-tunel Tuhobić i snijeg na dionici između Oštrovice i Vrbovskog.

Zbog vjetra, na Krčkom mostu i dionici Jadranske magistrale između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Kolnici su mokri i skliski od kiše u većem dijelu ostatka zemlje. Na cestama u gorju te duž Jadranske i Ličke magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja. U Istri i Slavoniji mjestimice ima i magle.

Iz HAK-a upozoravaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...