Početna - IZDVOJENO - U Hrvatsku do sad ušlo 5730 izbjeglica, situacija van kontrole, nestaju zalihe
izbjeglice
web

U Hrvatsku do sad ušlo 5730 izbjeglica, situacija van kontrole, nestaju zalihe

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u četvrtak ujutro u Puli vezano za val od oko 5 i pol tisuća migranata koji su u 24 sata ušli u Hrvatsku, da je prvoga dana nekontrolirano ušao preveliki broj izbjeglica, te naglasila kako joj je na prvome mjestu sigurnost hrvatskih građana i stabilnost hrvatske države.

“Da, naravno, Hrvatska je pokazala humano lice, ali ističem da mi je na prvome mjestu sigurnost hrvatskih građana i stabilnost države. Mislim da je prvoga dana nekontrolirano ušao preveliki broj izbjeglica”, naglasila je predsjednica Grabar Kitarović.

Naglasila je kako će se o svemu tome raspravljati i na sutrašnjoj sjednici Vijeća nacionalne sigurnosti. “Humanitarni aspekt je jedno lice ove krize, međutim drugo lice jesu svakako i sigurnosni, gospodarski, socijalni i svi drugi aspekti”, zaključila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Otvoren je i granični prijelaz Batina u Baranji. To je novi punkt preko kojeg izbjeglice iz Srbije ulaze u Hrvatsku. Riječ je uglavnom o osobama koje su bile na mađarskoj granici.

Iz Crvenog križa sapeliraju kako su zalihe hrane, vode i drugih potrepština pri kraju te su još jučer poslali zahtjev da im se iz državnih robnih zaliha pošalju dodatni kontingenti pomoći, no do ovog trenutka ništa nije stiglo niti su dobili bilo kakav odgovor na taj zahtjev.

Hrvatski Crveni križ otvorio je apel za pomoć izbjeglicama u JI Europi, izvijestila je Vlada na Twitteru.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...