Početna - IZDVOJENO - “U ime obitelji” zabranili pristup novinarima
Foto: Zarko Basic/Pixsell

“U ime obitelji” zabranili pristup novinarima

Dok hrvatska javnost odlučuje o tome je li brak zajednica isključivo muškarca i žene, stožer “U ime obitelji” na čelu sa Željkom Markić zabranio je akreditiranje i pristup novinarima te uskratio informacije iz stožera.

Naime, uredništva 24sata i Večernjeg lista ne prihvaćaju kažnjavanje niti jednog medija zbog iznošenja mišljenja ili slobode uređivačke politike, pa tako ni diskriminirajuću odluku inicijative ‘U ime obitelji’ kojom većem broju hrvatskih medija zabranjuju pristup svom stožeru.

24sata i Večernji list stoga u nedjelju, kao ni svi relevantni hrvatski mediji, neće izvještavati iz njihovog referendumskog stožera.

Hrvatsko novinarsko društvo je oštro osudilo odluku inicijative “U ime obitelji” da za praćenje referenduma iz njihovog stožera u nedjelju uskrati novinarske akreditacije HRT-u, Novom listu, Jutarnjem listu, Slobodnoj Dalmaciji, Tportalu, Net.hr-u, Index.hr-u. Televizije RTL i NovaTV solidalizirale su se s kolegama, kao i 24sata te Večernji list. Hrvatsko novinarsko društvo pozvalo je sve medije na bojkot inicijative “U ime obitelji”, ako ne opozovu svoju odluku.

izvor: 24sata.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sutra se održava Dan sporta u Opatiji

Drago nam je da vas možemo obavijestiti kako će se Dan sporta ipak održati, ali u novom terminu. Kada? U ...