Početna - IZDVOJENO - U Lovranu počinje program sufinanciranja sanitarne sječe i orezivanja stabla maruna
marun
web

U Lovranu počinje program sufinanciranja sanitarne sječe i orezivanja stabla maruna

U suradnji s PGŽ Općina Lovran će  sufinancirat sanitarnu sječu i orezivanje stabla maruna na području općine Lovran. Ovo je treća takvavelika akcija, a za cilj ima spašavanje šume lovranskog maruna ali isto tako i edukaciju lokalnog stanovništva o važnosti očuvanja šume.

Za akciju je izdvojeno 70 tisuća kuna. Usluga obrezivanja ukupno košta 875 kuna, od čega će općina sufinancirati 800 kuna, dok će krajnji korisnik morat participirat sa 75 kuna, s time da drvna masa koja se obreže ostaje vlasniku na zemljištu.

Obrt eco servis Matić iz Pazina provest će sanitarnu sječu, a svi zainteresirani mogu se javiti u Općinu Lovran ili na e-mail adresu azela.mandzo@opcinalovran.hr. Također, Mario Krizmanić predsjednik odbora za ruralni razvoj općine Lovran, najavio je inicijativu za pokretanje poljoprivrede u ruralnim područjima s naglaskom na marunu i trešnji.

Krajem rujna održat će se zbor građana na kojemu će sudjelovati i predstavnica LAG-a Liburnije, a na istom bi prezentirali mogućnosti i pokušali animirat lokalno stanovništvo da se počne baviti ruralnim razvojem i turizmom u zaleđu Lovrana.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...