Početna - IZDVOJENO - U novoj školskoj godini više prvašića
školske klupe
web

U novoj školskoj godini više prvašića

Na nedavnom kolegiju objavljeni su mnogi planovi koji su vezani uz obnovu nekoliko školskih zgrada uz najavu izgradnje tri nove srenje škole u Rijeci, a riječ je o Školi za industrijska i obrtnička zanimanja, Strojarsko-brodograđevna školu. Ukupna vrijednost investicija je 20 milijuna kuna.

U okolici riječkog lokaliteta KBC-a stvara se svojevrsni medicinski Kampus. Do početka nove školske godine trebala bi doći Medicinska škola, uz postojeći Medicinski fakultet i Zdravstveni fakultet. U području Industrijske ulice formira se tehnički lokalitet sa objedinjenom strojarsko-industrijskom školom te prometnom školom.

Također je prema dosadašnjim podacima koje je prikupio Ured državne uprave u PGŽ u prve razrede OŠ prijavljeno 203 više prvašića no prošle godine.

Traje proces prema osnivanju i izgradnji i druge škole u Općini Viškovo, Osnovne škole Marinići, ili barem kao područne škole Osnovne škole “Sv. Matej” Viškovo.

Najavljuje se početak radova na dogradnji Osnovne škole “Milan Brozović” u Kastvu, ukupne vrijednosti oko 8 milijuna Kuna a koji će Županija podijeliti zajedno s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta. Do ljeta se očekuje pokretanje tridesetak postupaka javne i bagatelne nabave za radove na osnovnim i srednjim školama, 15 na osnovnim i 25 na srednjim školama, koji će se izvoditi tijekom ljetnih mjeseci.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...