Početna - IZDVOJENO - U Opatiji dodatna ograničenja za izgradnju, a povećane zelene površine

U Opatiji dodatna ograničenja za izgradnju, a povećane zelene površine

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić predložio je, a opatijsko Gradsko vijeće potvrdilo Izmjene i dopune Prostornog plana Grada Opatije i Urbanističkog plana uređenja naselja Opatija.
Cilj ovih izmjena je spriječiti gradnju u visinu ograničavanjem visinskih gabarita, smanjenje površina zgrada te povećanje zelenih površina na građevinskim parcelama.
Gradonačelnik Ivo Dujmić posebno je naglasio kako su ove izmjene i dopune rješenja u prostoru koja Opatiji moraju zajamčiti razvoj bez betonizacije i nagrđivanja vizura grada. Opatija ovim intervencijama u prostor, kao i ograničenjima gradnje, ostaje prepoznatljiva, jedinstvena i zaštićena mikrolokacija s razvojnim potencijalom i jakom brigom za očuvanjem opatijskog arhitektonskog identiteta, poručio je gradonačelnik Ivo Dujmić.
Osvrnuo se Dujmić i na izglasano ukidanje prireza u Gradskom vijeću.
“Ukidanje prireza najsveobuhvatnija je gradska mjera potpora građanima u ublažavanju ekonomskih posljedica pandemije Covida 19 jer se odnosi na poboljšanje standarda većine opatijskih obitelji. Grad Opatija ukidanjem je prireza, ali i drugim potporama građanima i poduzetnicima, pokazao da je u samom hrvatskom ali i europskom vrhu po socijalnim pravima koja uživaju građani”, istaknuo je Dujmić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ovog vikenda otvorenje planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i Ćićarije“

Planinarsko društvo „Opatija“, u subotu i nedjelju 27. i 28. studenog 2021. godine, organizira otvorenje nove planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i ...