Početna - IZDVOJENO - U Opatiji obilježen Dan kravate

U Opatiji obilježen Dan kravate

Običaj svečanog obilježavanja Dana kravate sve je popularniji, kako u svijetu tako i kod nas. Dan kravate već se obilježavao proteklih godina u gradovima Puli, Zagrebu, Zadru, Dubrovniku i Karlovcu, a od ove godine obilježavanju Dana kravate pridružila se i Opatija.

Hrvatski Sabor je 2008. godine donio odluku da će se hrvatski i svjetski Dan kravate obilježavati 18. listopada, budući da je upravo na taj dan 2003. godine u Puli izvedena spektakularna instalacija stavljanja kravate oko pulskog amfiteatra i to kravate u crvenoj boji jer crvena boja predstavlja ljubav i suživot među ljudima i narodima.

Upravo na Dan kravate, u Opatiji su jutro s crvenim kravatama oko vrata dočekali i Krleža i Barkajol i Štanger i Kubelik. Opatija je na taj način obilježila Dan kravate.

Projekt je pokrenut na inicijativu Udruge turističkih vodiča Liburnia, u suradnji s Društvom “Naša djeca” Opatije te uz podršku Turističke zajednice Grada Opatije, a cilj projekta je razvijanje svijesti o važnosti kravate promocijom priče o nastanku kravate kao jednog od najvrjednijih i najprepoznatljivijih blaga koje su Hrvati podarili svijetu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...