Početna - IZDVOJENO - U Opatiji osnovnoškolci čekaju autobus i po sat i pol vremena
school-bus
web

U Opatiji osnovnoškolci čekaju autobus i po sat i pol vremena

Nedavno smo pisali o loše organiziranom prijevozu za učenike osnovne škole iz Opatije, a koji u školu putuju iz okolnih mjesta poput Rukavca, Poljana, Veprinca… Do ove školske godine učenici su imali organizirani kombi prijevoz koji ih je vozio doma nakon nastave ali početak ove školske godine donio je neugodno iznenađenje, kombi je ukinut. Tako su učenici počeli putovati gradskim prijevozom, karta im je financirana od grada Opatije kao i prijevoz kombijem do tad ali razlika je u tom da taj autobus učenici svakodnevno moraju čekati i do sat i pol vremena nakon završetka škole. Druga opcija je da s nastave izađu ranije kako ipak ne bi morali čekati. Na taj način propuštaju gradivo ali ne samo to. Dogodi se i da im autobus ode ranije i onda moraju čekati još duže. Tako se i nedavno dogodilo da su 2 učenice izašle ranije s nastave kako bi stigle na autobus ali autobus je stigao ranije i kako nije bilo nikog na stanici produžio je bez obzira što još nije bilo vrijeme kretanja kao što bi trebalo biti po rasporedu vožnje. Napomenimo da je riječ o učenicima osnovne škole, često u nižim razredima.

U razgovoru s mamom dvije  učenice putnice doznali smo da su kombi ukinuli bez ikakvog obrazloženja roditeljima, da su roditelji slali upite i Gradu Opatiji i gradonačelniku ali do današnjeg dana nisu dobili odgovor. Bili su i na razgovoru s ravnateljem koji nema riješenje za ovaj problem jer škola ima ugovor s Autotrolejom.

Roditelji djecu moraju dovoziti u školu, ali i ići po njih, a nerijetko i odlaziti s posla ili moliti za pomoć rodbinu, prijatelje i susjede kako bi netko otišao po djecu. U suprotnom imaju izbor, otići ranije s nastave i po 20 minuta i tako propustiti gradivo ili čekati na stanici po sat i pol vremena bez obzira na vremenske uvjete i godine starosti djece.

Za Grad Opatiju bi troškovi kombi prijevoza bili kap u moru, naročito jer učenika ima dosta, a kako su već i poznate česte promjene u   javnom prijevozu možda bi isplativije bilo uvesti novu autobusnu liniju za djecu putnike?

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na otvorenju opatijskog Adventa

Paljenjem lampica na božićnoj jelki ispred opatijske gradske tržnice svečano je otvoren opatijski advent, a zajedno su ih upalili opatijski ...