Početna - IZDVOJENO - U Opatiji, Rijeci, Crikvenici i na Krku ukradeni parfemi u vrijednosti 120 000 kn

U Opatiji, Rijeci, Crikvenici i na Krku ukradeni parfemi u vrijednosti 120 000 kn

Policijski službenici Policijske postaje Opatija u suradnji sa službenicima Policijske postaje Krk proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 18 i 20 godina, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.
Riječ je o osobama koje su u protekla dva mjeseca na području Opatije, ali i Crikvenice, Krka i Rijeke, počinile 17 kaznenih djela krađe parfema. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su u navedenom razdoblju istovrsna četiri kaznena djela krađe počinili i na području Istarske županije. Počinjena materijalna šteta cijeni se na gotovo 120.000 tisuća kuna kojom je oštećena tvrtka sa sjedištem u Zagrebu.
Tijekom istraživanja manja količina otuđenih parfema je pronađena i bit će vraćeni u trgovine. Također je istraživanjem otkriveno kako je 18-godišnjak uz spomenuta, 23. prosinca 2020. počinio i kazneno djelo teške krađe na drzak način na području Zameta u Rijeci. Tu je ,naime, iz kioska od djelatnice otuđio sedam tisuća kuna.
Poradi sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela krađe, obojica osumnjičenika su kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu, a 18-godišnjak i za kazneno djelo teške krađe, pa je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Izvor : primorsko-goranska-policija.gov.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Projekt Tošina- rekreacijska zona i urbani vrtovi

Tim arhitekata Kvarnerske inicijative donose vam projekt Tošina – rekreacijska zona i urbani vrtovi uz suradnju sa idejnim začetnikom Adrianom ...