Početna - NOVOSTI - U Opatiji uskoro vrata otvara najmoderniji i najljepši vrtić u Hrvatskoj

U Opatiji uskoro vrata otvara najmoderniji i najljepši vrtić u Hrvatskoj

Opatija će se od nove pedagoške godine 2018/2019 moći pohvaliti kako ima jedan od najljepših i najmodernijih vrtića u čitavoj Hrvatskoj, a radovi na čak pet spojenih objekata na Punta Kolovi su u završnoj fazi. Počeo je pristizati i namještaj te je očito kako će sve biti spremno krajem ljeta za dolazak mališana.

Izgradnja vrtića košta nepunih 43 milijuna kuna, a tlocrtna površina kompletnog objekta iznosi malo više od 2.160 metara kvadratnih koji se nalazi na parceli površine 7.620 metara kvadratnih.

Zahvaljujući novom objektu Opatija je uspjela za nadolazeću pedagošku godinu upisati svu djecu koja su bila prijavljena, a naročito je istaknuto kako se s broj jasličkih skupina s postojeće dvije povećava na njih čak šest.

“Ukupan broj upisane djece u novom vrtiću je 152, a o njima će brinuti 23 odgajatelja. Upisana su sva djeca, iako je bilo znatno više prijava za jaslički uzrast od očekivanog. U sadašnjem vrtiću imamo dvije skupine za djecu jasličkog uzrasta, u projektu novoga vrtića bile se planirane četiri skupine, ali rezultati predbilježbi su pokazali da je potrebno oformiti čak šest skupina za djecu jasličkog uzrasta, što smo i učinili”, otkrila je za Fiuman ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija Sabrina Jelić.

Zahvaljujući novim vrhunskim uvjetima rada sad postoje i preduvjeti za uvođenje toliko potrebne skupine s programom smjenskog rada, što je od velikog značaja za roditelje koji rade do kasnih poslijepodnevnih i večernjih sati.

U funkciji i dalje ostaju vrtićki objekti u drugim dijelovima Grada Opatije, a primjerice onaj u Voloskom će biti i uskoro renoviran. Ukupna vrijednost tih radova iznosit će malo više od 1,1 milijun kuna, a 51 posto ukupne investicije bit će pokriven iz fondova Europske unije. Treba istaknuti i kako roditelji u Opatiji ne plaćaju vrtić za svako drugo i iduće dijete iz svoje obitelji, a najavljeno je i ponovno uvođenje City busa koji će vrtić povezati s centrom i ostalim dijelovima grada.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sjednica Dječjeg gradskog vijeća Opatija

Mali vijećnici najavili su održavanje europske konferencije Eurochild  i 14. Susreta Dječjih vijeća Hrvatske u Opatiji od 29. do 31. listopada U Gradskoj ...