Početna - IZDVOJENO - U Opatiji započinje MIPRO, najveći nekomercijalni ICT skup u regiji

U Opatiji započinje MIPRO, najveći nekomercijalni ICT skup u regiji

Središnji događaj 42. skupa MIPRO 2019. je otvaranje u Kongresnoj dvorani Grand hotela Adriatic u Opatiji s uvaženim uzvanicima, pokroviteljima, sponzorima, gostima i ostalim sudionicima

Ispred Grada Opatije učesnike skupa pozdravila je zamjenica gradonačelnika Ive Dujmića,Vera Aničić. Nakon pozdravnih riječi i dodjele nagrada i priznanja, s predviđenim početkom održan je Plenarni okrugli stol “Strategija razvoja umjetne inteligencije i pametnih okruženja”.

Živimo u izrazito izazovnom periodu razvoja tehničke civilizacije koja se temelji na ICT-u i provodi personalizaciju, regionalizaciju i globalizaciju. Prateći našu misiju u interakciji s intenzivnim ICT razvojem i ove godine povezujemo znanost, tehnologiju i gospodarstvo. U programu posebno ističemo umrežavanje i strategiju u smjeru EU tehnoloških odrednica i razvojnih pravaca s istaknutim fokusom prema umjetnoj inteligenciji i pametnim okruženjima.

Programski plan djelovanja MIPRO 2019 temelji se prvenstveno na njegovom nastojanju da se gospodarstvo u domeni ICT-a učini suvremenim i prilagodljivim zahtjevima svjetskog tržišta i nacionalnih interesa u trenutku odvijanja tih izazovnih digitalizacijskih promjena. To se ostvaruje nizom međunarodnih savjetovanja i strateških programskih segmenata (radionice, tematski dan, okrugli stolovi, seminari, forumi i izložba) pod sloganom: “MIPRO 2019 – inovativno promotivno partnerstvo”.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta uz podršku MIPRO-a organizator je okruglog stola čiji je inicijator Darko Horvat ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, dok će moderator biti prof. dr. Slavko Vidović, uvaženi ekspert u području digitalizacije. Predviđeni panelisti su ugledni stručnjaci, uvaženi gospodarstvenici i pripadnici strukovne zajednice.

42. međunarodni ICT skup MIPRO 2019. održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Sudionici plenarne panel rasprave su:

Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta
Nikola Mišković, prodekan za znanost, FER
David Matthew Smith, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković
Neven Vrček, dekan, FOI
Gordana Kovačević, predsjednica kompanije Ericsson Nikola Tesla
Tatjana Skoko, direktorica lokalnog ureda Microsofta u Hrvatskoj
Richard Varos, Potpredsjednik IBM-ova odjela Government Market Segments
Vlado Rendulić, član Uprave, APIS IT

Istog dana, nakon pauze za ručak, u 15 sati će početi Plenarna istaknuta predavanja. Predviđena su četiri predavanja, a još jedno, peto, održat će se u četvrtak 23. svibnja s početkom u 9 sati, ministrica Blaženka Divjak će održati zanimljivo i važno predavanje „Strateško planiranje u visokom obrazovanju i znanosti“.

Preuzeto s rivijeranews.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Povećan proračun Općine Matulji

No, uz napomenu Nakon dvije elektroničke sjednice u Školskoj sportskoj dvoran održana je sjednica Općinskog vijećaOpćine Matulji. Proračun Općine tehničkim ...