Početna - IZDVOJENO - U petak i subotu moguće jače grmljavinske nestabilnosti
kiša-kišobran

U petak i subotu moguće jače grmljavinske nestabilnosti

Pojam stabilizacija vremena već je dulje vremena tema za znanstveno fantastične filmove, jer iste nema već tjednima, a neće je ni biti ni idućih dana.

Istra ovog lipnja ima kiše u obilnim količinama, a samo je u četvrtak lokalno pao i mjesečni prosjek. Najteže je bilo na Istarskom ipsilonu gdje je velika količina vode potpuno prekinula promet, doslovno se plivalo.

Prema najnovijim prognostičkim materijalima, svjetlija budućnost nije na rasporedu ni u petak i subotu. Upravo suprotno, pljuskovi bi trebali biti još raširenija pojava, a uz njih lokalno može biti i jačih grmljavinskih aktivnosti uz pojavu tuče pa i prolazno jakog vjetra.

METEOALARM/DHMZ, regija Rijeka (Istra i Kvarner) za petak:

Lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom praćeni kratkotrajno pojačanim vjetrom, osobito u prvom dijelu dana. Moguće su pijavice. najjači udar vjetra > 55 km/h; vjerojatnost grmljavine > 70 % BUDITE SPREMNI na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu.

Lokalno obilna kiša. količina oborine 20-50 mm BUDITE NA OPREZU i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika.

Sve to stiže kao posljedica približavanja plitke ciklone iz Sredozemlja koja će dodatno destabilizirati ionako već nestabilnu atmosferu, a njeno djelovanje bit će izraženije tijekom petka i prvog dijela subote.

U nedjelju i ponedjeljak stabilnije, a od utorka postoji mogućnost novih oborina uz pad temperature, javlja RiMeteo.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Preuređenje trga i šetnice u Iki

Gradu Opatiji odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 1.112.375,00 kuna za „Interpretaciju 300 let škvera va Ike“. Sredstva je ...