Početna - IZDVOJENO - U prvih 6 mjeseci opatijski turizam u plusu
opatija
web

U prvih 6 mjeseci opatijski turizam u plusu

Podaci TZ pokazali su kako je u lipnju ove godine zabilježeno dvanaest posto više dolazaka turista i sedam posto noćenja u odnosu na isto razdoblje 2014. godine. Tijekom proteklog mjeseca u Opatiji je boravilo nešto više od 42.500 gostiju koji su ostvarili gotovo 130 tisuća noćenja. Pritom su 90 posto noćenja ostvarili strani gosti, dok su za ostalih deset posto zaslužni domaći posjetitelji. Očekivano, najveći broj noćenja realiziran je u hotelima, sa 86 posto udjela, uz rast od 7 posto u odnosu na lanjski lipanj, dok je privatni smještaj s 14 posto udjela u ukupnim noćenjima u ”plusu” od dva posto.

Najbrojniji gosti u lipnju bili su gosti iz Austrije koji čine 16 posto svih opatijskih gostiju, na drugom mjestu su Nijemci s 15 posto udjela, a na trećem mjestu domaći gosti.

Kumulativno gledano, prvo polugodište 2015. godine donijelo je znatno bolje turističke rezultate nego isto razdoblje 2014. godine, budući da je ostvareno 14 posto više dolazaka i 11 posto više noćenja. U apsolutnim brojkama to znači da je u Opatiji od početka godine do kraja lipnja boravilo 170 tisuća turista koji su ostvarili 440 tisuća noćenja, a prednjače Austrijanci, domaći gosti i Nijemci.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Održana početna konferencija za medije povodom predstavljanja projekta „Pomoć u kući za naše starije i nemoćne osobe“

U petak, 23. srpnja 2021.g., u vijećnici Općine Matulji održana je početna konferencija projekta pod nazivom „Pomoć u kući za ...