Početna - IZDVOJENO - U raciji u centru Rijeke pronađena droga
Policija
arhiva

U raciji u centru Rijeke pronađena droga

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Osumnjičenog  je policija zatekla 29. studenoga tijekom provođenja racije u ugostiteljskom objektu u užem središtu Rijeke.

Također, ovom prilikom zatečen je i 18-godišnji hrvatski državljanin kod kojeg je pronađeno i oduzeto deset komada tableta droge MDMA tzv. ecstasy. Tijekom dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako pronađena droga pripada osumnjičenom 25-godišnjaku, za kojeg je policija također saznala da je dosad, u najmanje pet navrata posjetiteljima ovog ugostiteljskog objekta prodavao drogu, ecstasy i speed.

Za kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama osim 25-godišnjaka, mjerodavnom državnom odvjetništvu redovnim putem je prijavljen i 18-godišnjak.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Raciju u navedenom objektu policija je provela u suradnji s drugim nadležnim službama, koje su također utvrdile nepravilnosti i prekršaje iz svog djelokruga. Osim droge, policija je u tijekom racije u konzumiranju alkoholnih pića zatekla šest maloljetnih osoba radi čega su temeljem Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti nadležnom prekršajnom sudu podnijetu optužni prijedlozi protiv pravne i odgovorne osobe ovog ugostiteljskog objekta, a zabilježeni su i prekršaji iz  Zakona o prebivalištu, Zakona o osobnoj iskaznici.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...