Početna - IZDVOJENO - U Ribooku izloženi radovi Ane Frković i Tomislava Gulina
web

U Ribooku izloženi radovi Ane Frković i Tomislava Gulina

U knjižari Ribook mogu se do sedmog ožujka pogledati likovni radovi Ane Frković i Tomislava Gulina. Riječ je o figuralnom slikarstvu koje tematiziraj transhumanizam i post-transhumanizam, crpeći uvelike inspiraciju iz popularne kulture te žanrova kao što su fantasy i znanstvena fantastika.

Polazište za radove Ane Frković i Tomislava Gulina svojevrsni je mentalni eksperiment u kojem su autori pokušali zamisliti budućnost ljudskog roda i civilizacije te u svojim radovima prenijeti tu viziju na platno. Gulin uz to donosi još i nekoliko slika inspiriranih popularnom kulturom, primjerice serijom Star Trek ili naslovnicama Heavy Metal magazina (posebice onima čiji je autor čuveni ilustrator Luis Royo, kojeg Gulin ističe kao svog uzora). Ana Frković ima specifičniji stil te naglašava povezanost s prirodom kao kontrast Gulinovim kiborzima.  U oba slučaja radi se o djelima koja insinuiraju naraciju, fabulu te pozivaju gledatelja na maštanje o dalekim svjetovima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...