Početna - IZDVOJENO - U Rijeci dodijeljene nagrade inovatorima
foto: kvarnerski.com

U Rijeci dodijeljene nagrade inovatorima

Za dobitnike nagrada za inovacije koje su spremne za komercijalnu primjenu u Salonu Grada Rijeke održan je svečani prijem.

Podjelom nagradnog fonda od 50.000,00 kuna Grad Rijeka je nastavio tradiciju podržavanja rada riječkih inovatora. Odlukom Povjerenstva prva nagrada i iznos od 25.000,00 kuna dodijeljeni su Senku Čuljeviću za inovaciju „Uređaj za mjerenje volumena tekućina u spremnicima raznih oblika“. Druga nagrada i iznos od 15.000,00 kuna dodijeljen je Petri Juračić, odnosno Art-u Juračić za inovaciju „Didaktička igračka“, kompjutorska igrica koja za funkciju ima poboljšanje dječje vizualne percepcije, koncentracije i radne memorije. Treća nagrada i iznos od 10.000,00 kuna pripali su tvrtki Elmas d.o.o. za inovaciju „Priručni višenamjenski nosač”.

Dobitnicima je ispred stručnog povjerenstva čestitao Dario Dobrilović, naglasivši da su sve ovogodišnje prijave bile izuzetno zanimljive i raznolike, a ovo troje nagrađenih je ispunilo sve kriterije. Izjavio je da se nada da će im ovi novčani iznosi biti korisni u postupku komercijalizacije njihovih proizvoda te da će se ubrzo njihove inovacije naći u široj primjeni.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...