Početna - IZDVOJENO - U Rijeci održano Prvenstvo Hrvatske u judu
web

U Rijeci održano Prvenstvo Hrvatske u judu

U subotu, 07. ožujka održano je ovogodišnje seniorsko prvenstvo Hrvatske u Dvorani mladosti na Trsatu. Nastupilo je 166 natjecatelja iz 29 klubova. Kao najviši rang natjecanja u državi, prvenstvo je okupilo najjače natjecatelje u borbi za odličja. Uz odličnu organizaciju domaćina i brojne judo uzvanike i predstavnike Hrvatskog judo saveza, natjecanje je otvorio pročelnik za sport grada Rijeke gospodin Igor Načinović.

Na samom natjecanju JK Rijeka, nastupila je sa 9 natjecatelja od kojih je najveći favorit bio Deni Uršičić u kategoriji do 73kg. Iako jedna od najjačih po brojnosti i kvaliteti, Deni je svojim atraktivnim borbama efektno pobijedio u prvom kolu Novkovića (JK Lika), zatim u drugom kolu Krčeka (Mladost-Osijek), te u trećem kolu  Kalebića (Student-Split),  u polufinalnoj borbi punoj neizvjesnosti izgubio od Dubrovčanina Roka (Dubrovnik 1966). U borbi za broncu tehnikom gušenja prisilio je na predaju Čizmića (Lika-Zagreb) te tako osvojio brončano odličje.

Ostali natjecatelji JK Rijeka nisu uspjeli ostvariti plasman, ali s obzirom da je većina još u kadetskom i juniorskom uzrastu, svakako treba očekivati rezultate u budućnosti.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Boćarski klub Opatija slavi 50. rođendan!

Obljetnicu obilježavaju uz 50. izdanje Međunarodnog turnira „Opatija“ 2021. na kojem sudjeluje 15 ekipa iz Italije, Crne Gore, Slovenije i ...