Početna - IZDVOJENO - U Rijeci uskoro Dan otvorenih vrata Policijske akademije i PU primorsko-goranske

U Rijeci uskoro Dan otvorenih vrata Policijske akademije i PU primorsko-goranske

16. ožujka 2018. godine s početkom u 10 sati u sportskoj dvorani Centra Zamet u Rijeci, Trg riječkih olimpijaca 1, održat će se Dan otvorenih vrata Policijske akademije i Policijske uprave primorsko-goranske.

Tom prilikom će se održati niz različitih aktivnosti u cilju privlačenja što većeg broja zainteresiranih  kandidata za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka 2018./2019.

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske prezentirat će praktična znanja i vještine koje se mogu steći tijekom školovanja na Policijskoj školi. Uz navedeno, „demo timovi“ policijskih službenika praktično će pokazati kako se pravilno koristi i rukuje vatrenim oružjem, primjenjuju policijske ovlasti te tehnike borilačkih vještina. Osim toga pokazat će se i moći provjeriti razina tjelesnih i motoričkih sposobnosti kandidata koje su inače potrebne za upis u Policijsku školu.

Policija će prikazati dijelove tehnike i opreme s kojom raspolaže i svakodnevno se koristi poput opreme za izuzimanje otisaka, skidanje tragova, opreme za protueksplozijsku zaštitu, prometne opreme i opreme interventne i specijalne policije, granične i pomorske policije.

“Posjetite Dan otvorenih vrata, upoznajte se s uvjetima natječaja za zanimanje policajac/policajka objavljenom 1. ožujka 2018. godine. Proširite sliku o radu policije, njenom osposobljavanju i obrazovanju, mogućnostima zapošljavanja. Poseban poziv upućujemo onima koji imaju želju postati policajac ili policajka, hrvatski su državljani sa završenom četverogodišnjom srednjom školom i mlađi od 28 godina. Ovo je prilika i svim drugim građanima da se pobliže upoznaju s radom policije, opremom i tehnikom koju koriste u svakodnevnom radu”, poručuju iz policije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

10 tisuća posjetitelja na Festivalu čokolade

Festival čokolade oduševio više od 10 tisuća posjetitelja vrhunskim slasticama i atraktivnim programom    Čokolada je protekla tri dana zavladala ...