Početna - IZDVOJENO - U riječkom Životu mračni electro zvukovi Londona
death rattle
web

U riječkom Životu mračni electro zvukovi Londona

PUKPUK festival u klub Život u Rijeci dovodi Londonski Death Rattle. Oni će vas 20. studenog povesti na očaravajuće metaforičko putovanje kroz zaleđene i opustošene zvukovne krajolike. Njihov mračan electro pop karakteriziraju utjecaji Depeche Mode, Fever Ray i Nine Inch Nails, a kritičari ih uspoređuju s Poliça, Deptford Goth i Zola Jesus.

Death Rattle sačinjavanju Helen i Chris Hamilton, misteriozni duo koji svoje vlastite identitete fuzionira s glazbom koju stvaraju. Belgijska izdavačka kuća Frontal Noize ponudila im je izdavanje albuma nakon samo dva mjeseca postojanja tako da 2012. godine izlazi njihov prvi EP “He&I”, a godinu kasnije nastavak “Fortress”, EP na kojemu su svoje mjesto našle tri nove pjesme i jedan remix, s kojima su dali naslutiti da su velike stvari tek pred njima. Ovu godinu uglavnom su proveli snimajući pjesme za svoj debitantski album “In Shade” koji je svjetlost dana ugledao 10. studenog, samo 10 dana prije njihovog nastupa na Kvarneru, na kojemu će spomenuti album uživo predstaviti riječkoj publici. Valja napomenuti kako uživo nastupaju kao trio, inkorporirajući u svoj zvuk električnu gitaru koju koriste na jedan zaista nekonvencionalan način.

Ulaznice se mogu kupiti po pretprodajnoj cijeni od 30 kuna u Dallas Music Shopu te u  klubu Život, a na dan koncerta, na ulazu, cijena ulaznice iznositi će 50 kuna. Koncert će započeti u 22:00 sata.

Nastup Death Rattle u Životu zatvoriti će prvi dio PUKPUK festivala, a dok čekamo objavu drugog dijela festivala koji će se održavati kroz zimu i proljeće 2015. godine, PUKPUK nam donosi pop punk među-koncert: 12. prosinca će u klubu Život nastupiti zagrebački KinoKlub i riječki Kraj Programa.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Od danas započinju radovi na dijelu ulice Frlanska cesta – pogledajte detalje

U ponedjeljak 25.10.2021. započinju radovi na rekonstrukciji sanitarnog kolektora na županijskoj cesti L58043 (Matulji – Kastav) na dijelu ulice Frlanska ...