Početna - IZDVOJENO - U Rijeku se vraća kruzer “Oriana” s dvije tisuće turista

U Rijeku se vraća kruzer “Oriana” s dvije tisuće turista

U Rijeku će u srijedu u jutarnjim satima uploviti kruzer “Oriana”, brod koji je 2012. već bio u Rijeci. Broji 1.928 putnika i 794 člana posade.

Duga je 261, a široka 32 metra. Izgrađena je 1995. godine u Njemačkoj, a kuma joj je bila sama britanska kraljica Elizabeta druga.

Unatoč godinama, brod izgleda prilično moderno, a s novim vanjskim redizajnom dobila je još na atraktivnosti. Posljednji remont izvršen je ove godine.

U odnosu na dolazak iz 2012. godine, ovaj će se razlikovati u tri činjenice. Prva je da brod više neće biti na sidru, već na Brajdici, druga je upravo vizualni doživljaj broda. Pramac mu je u bojama britanske zastave, što 2012. nije bio slučaj.

Treća i najvažnija razlika je ta da se Rijeka poprilično afirmirala kao kruzing destinacija, ističe portal Brodovi u Rijeci.

Ove godine Rijeka je dio velikog putovanja započetog još 25. lipnja u Southamptonu, a uslijedile su luke Ibiza (Španjolska), Giardini-Naxos (Italija), danas je u Veneciji, sutra će biti u Rijeci, a zatim nastavlja putovanje posjetom lukama Split, Dubrovnik, Cagliari (Italija) i Gibraltar, s konačnim ciljem ponovno u Southamptonu 13. srpnja.

Boravak broda u Rijeci očekuje se od 8 do 17 sati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Dora povećala turističke statistike za 20 posto

U tjednu održavanja Glazbenih dana HRT-a ostvaren značajan porast dolazaka i noćenja, u prvom redu domaćih gostiju   Osim spektakla, glamura i ...