Početna - IZDVOJENO - U Rijeku se vraća kruzer “Oriana” s dvije tisuće turista

U Rijeku se vraća kruzer “Oriana” s dvije tisuće turista

U Rijeku će u srijedu u jutarnjim satima uploviti kruzer “Oriana”, brod koji je 2012. već bio u Rijeci. Broji 1.928 putnika i 794 člana posade.

Duga je 261, a široka 32 metra. Izgrađena je 1995. godine u Njemačkoj, a kuma joj je bila sama britanska kraljica Elizabeta druga.

Unatoč godinama, brod izgleda prilično moderno, a s novim vanjskim redizajnom dobila je još na atraktivnosti. Posljednji remont izvršen je ove godine.

U odnosu na dolazak iz 2012. godine, ovaj će se razlikovati u tri činjenice. Prva je da brod više neće biti na sidru, već na Brajdici, druga je upravo vizualni doživljaj broda. Pramac mu je u bojama britanske zastave, što 2012. nije bio slučaj.

Treća i najvažnija razlika je ta da se Rijeka poprilično afirmirala kao kruzing destinacija, ističe portal Brodovi u Rijeci.

Ove godine Rijeka je dio velikog putovanja započetog još 25. lipnja u Southamptonu, a uslijedile su luke Ibiza (Španjolska), Giardini-Naxos (Italija), danas je u Veneciji, sutra će biti u Rijeci, a zatim nastavlja putovanje posjetom lukama Split, Dubrovnik, Cagliari (Italija) i Gibraltar, s konačnim ciljem ponovno u Southamptonu 13. srpnja.

Boravak broda u Rijeci očekuje se od 8 do 17 sati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

voda

Grad Opatija ne želi dati suglasnost na ogromno poskupljenje vode

Grad Opatija zaprimio je zahtjev Liburnijskih voda d.o.o. za izdavanje suglasnosti za povećanje cijene vodnih usluga (vode, odvodnje i pročišćavanja). Grad Opatija nije ...