Početna - IZDVOJENO - U Rupi i Pasjaku pokušali prijeći granicu s krivotvorenim PCR testovima

U Rupi i Pasjaku pokušali prijeći granicu s krivotvorenim PCR testovima

Na graničnim prijelazima Rupa, Pasjak i Brod na Kupi prilikom izlazne granične kontrole u kršenju epidemioloških mjera zatečena su 22 strana i jedan hrvatski državljanin. Riječ je o dvoje državljana Nizozemske, dvoje državljana Brazila i državljaninu Sjeverne Makedonije, koji su kao i hrvatski državljanin pristupili graničnoj kontroli unatoč mjeri samoizolacije, dok su četiri državljana Češke, Italije, dvoje državljana Kosova, Albanije, Austrije, državljanin Crne Gore, Švedske i Velike Britanije prekršili propisano vrijeme tranzita od 12 sati te se zadržali na područje Republike Hrvatske nekoliko dana.
Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti svima spomenutima izdani su prekršajni nalozi i izrečena novčana kazna u iznosu od 8.000 kuna.
Osim što su zatečeni u prekoračenju propisanog vremena tranzita kroz Republiku Hrvatsku, dvoje austrijskih državljana u dobi od 52 i 58 godine su pri izlaznoj graničnoj kontroli priložili dvije preslike negativnog PCR testa na SARS-Cov2, izdane od nadležnog tijela s područja druge države. Uvidom u sadržaj PCR testa, policijski službenici posumnjali su da je test krivotvoren.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprava, osumnjičeni su privedeni na kriminalističko istraživanje u Policijsku postaju Opatija. Nakon završetka kriminalističkog istraživanja 52-godišnja i 58-godišnji državljani Austrije bit će kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.
Također, u ovom razdoblju policija je na području Policijske uprave utvrdila i prekoračenje radnog vremena jednog ugostiteljskog objekta te izvijestila državni inspektorat radi postupanje iz njihove nadležnosti.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...