Početna - IZDVOJENO - U tijeku Korea film week 2015.
Gospodjica-bakica

U tijeku Korea film week 2015.

Art-kino Croatia od 13. do 17. listopada donosi najuspješnije i najgledanije korejske filmove.

Tjedan korejskog filma u utorak, 13. listopada u 20 sati otvorit će drugi najgledaniji film u povijesti Koreje – romantična drama «Oda mom ocu». Svi su zainteresirani pozvani na druženje prije samog filma u atrij Art-kina od 19 sati uz piće dobrodošlice.

Tjedan korejskog filma ove godine u Art-kino Croatia donosi pet recentnih korejskih uspješnica. Program otvara romantična drama «Oda mom ocu», film kojeg je do sredine rujna godine prošle u Južnoj Koreji pogledalo preko 14 milijuna gledatelja, čime je u korejskim kinima postao drugi najgledaniji film svih vremena. U filmu pratimo osobni pogled na povijest korejske države kroz 60-ak godina očima glavnog protagonista. Dramu «Oda mom ocu» nagradila je publika Far East Film Festivala iz Udina.

«Socialphobia» je drama koja problematizira anonimno komentiranje putem društvenih mreža dok «Noć proroka prati»ženu koja radi u pozivnom centru i pokušava ljudima pomoći oko različitih problema. Na programu je i komedija «Gospođica bakica», koju je u korejskim kinima pogledalo više od 8 milijuna gledatelja, te romantična drama «Ljubavni pozdrav» o postarijem paru koji neočekivano pronalazi ljubav u kasnijoj životnoj dobi.

Korea Film Week 2015 donosi pregled najboljih novih korejskih filmova od 13. do 17. listopada 2015. godine u Art-kino Croatia. Rezervacije ulaznica se mogu uputiti mailom (ulaznice@art-kino.org) ili telefonskim putem (051/323-261).

Raspored programa:

Utorak, 13.10. u 20:00
ODA MOM OCU (Gukjesijang), režija: Youn JK; Južna Koreja, 2014., 126 min. – drama / romantični
Film prati kroz osobnu povijest centralnog lika suvremenu povijest korejske države kroz razdoblje od šezdeset godina. Kao dječak, Yoon Duk-soo s obitelji i brojnim ostalim stanovnicima Hunghama 1951. godine proživljava evakuaciju tijekom korejskog rata. U pratnji američkih vojnih trupa odlaze na jug u lučki grad Pusan. Yoon Duk-soo u putovanju gubi sestru, a potom se i otac odvaja od obitelji u želji da nađe nestalu kćer. Prije toga zamoli sina da umjesto njega pazi na ostatak obitelji.

Srijeda, 14.10. u 20:00
SOCIALPHOBIA (So-syeol-po-bi-a), režija: Hong Seok-jae; Južna Koreja, 2014., 100 min. – drama
Dvojicu mladića koji se pripremaju za ispit na policijskoj akademiji uvrijedi komentar nepoznata autora na internetu o smrti jednog vojnika. Odlučuju istražiti pravi identitet komentatora te s nekolicinom prijatelja kreću do njega kako bi zatražili ispriku. Pritom taj nenajavljeni, iznenadni posjet snimaju i prenose na Internet. Ali, pri ulasku u stan dočekuje ih šokantno iznenađenje i misterij koji će potom pokušati riješiti.

Četvrtak, 15.10. u 20:00
LJUBAVNI POZDRAV (Jang-su Sahng-hoe), režija: Kang Je-kyu, Južna Koreja, 2015., 112 min. – drama / romantični
Glavni junaci filma postariji su par koji neočekivano pronalazi ljubav u kasnijoj doba života. Čangrizav, tvrdoglav sedamdesetogodišnji Sung-chil radi u lokalnom dućanu. Njegova teška narav se promijeni kada upozna novu susjedu Geum-nim koja drži cvjećarnicu. Iako njena kćer Min-jung ne odobrava njihove susrete među njima će se razviti obostrane simpatije. Ostali susjedi pak žele da Sung-chilovo udvaranje bude uspješno.

Petak, 16.10. u 20:00
GOSPOĐICA BAKICA (Su-sang-han geu-nyeo), režija: Hwang Dong-hyuk; Južna Koreja, 2014., 124 min. – komedija / fantazija / glazbeni
Laka komedija o propuštenim prilikama i novim šansama u životu. Glavna junakinja filma je sedamdesetočetverogodišnja udovica i baka Oh Mal-soon koja živi sa sinovljevom obitelji. Ima težak odnos s njima i shvaća da im postaje teret. U trenu kada sin predloži da ode živjeti u starački dom, u šoku odlazi do grada. Zašavši u jedan fotografski studio vraća se pedeset godina unazad i ponovno postaje dvadesetogodišnjakinja…

Subota, 17.10. u 20:00
NOĆ PROROKA (Seon-ji-ja-eui Bam), režija: Kim Sung-moo; Južna Koreja, 2014. – drama
Yeo-ju radi u pozivnom centru i daje savjete ljudima koji imaju probleme u životu. Jednoga dana, otima je sredovječni muškarac, priča joj o predstojećoj apokalipsi te ju poziva da mu se pridruži, no ne izgleda da je opasan ili da bi joj mogao nauditi. Malo pomalo, na površinu isplivaju tajne iz prošlosti koja je bila duboko sakrivena više od dvadeset godina…

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...